Pelikaan – Spirit

04 april 2022

ZWIJNDRECHT - Mocht Pelikaan nog enige ambitie hebben om met de bovenste ploegen mee te doen dan moest er vandaag wel gewonnen worden van Spirit uit Ouderkerk a/d IJssel. Voor de wedstrijd was het verschil 3 punten in het voordeel van Pelikaan en zou een overwinning een flink gat slaan met én Spirit én met de rest van de onderste teams. De intentie zal vast en zeker goed zijn geweest maar het was Spirit die in de beginfase de lakens uitdeelden. Zij voetbalden gemakkelijk en lieten de bal het werk doen zonder echt gevaarlijk te worden. De eerste doelpoging was dan ook voor Spirit, in de 14e minuut ging het schot van afstand net over. Na bijna een half uur spelen bracht Pelikaan zichzelf in moeilijkheden. Een te zachte terugspeelbal van de Pelikaan-verdediging op keeper Sjoerd de Groot werd onderschept door een aanvaller van Spirit maar omdat hij in een moeilijke positie stond ging zijn inzet in het zijnet. Het enige wapenfeit van Pelikaan was in minuut 25. Een corner was de aanleiding van een aantal doelpogingen achterelkaar maar Pelikaan slaagde er niet in om de 1-0 op het scorebord te zetten. Net voor rust was het Spirit die nog gevaarlijk doorkwam maar het schot ging over de lat van het Pelikaan-doel.

Zoals al een paar keer gebeurde dit seizoen, je moet na de rust gelijk aanwezig zijn om niet een doelpunt te missen zowel in het voordeel of nadeel van Pelikaan en jammerlijk genoeg was het nu in het nadeel. Nog net 1 minuut gespeeld en uit een corner ontstond er een scrimmage en daaruit wist Spirit-verdediger Kevin Kriek het laatste tikje te geven en dus de 0-1.  Vier minuten later leek de wedstrijd beslist. Dom balverlies van Pelikaan leidde de 0-2 in. Uit de daaruit voortvloeiende voorzet was het Stefan Bitter die ongehinderd de bal achter Sjoerd de Groot plaatste. Maar Pelikaan liet het er niet bij zitten want een kleine tien minuten later was daar de aansluitingstreffer. Na één van de weinige goede aanvallen was het Deveney Veld die de bal voorzette en tot zijn en vele andere spelers en toeschouwers verdween de bal tussen een aantal spelers en keeper zo in het vijandelijke doel. Pelikaan had nog een half uur de tijd om minimaal de gelijkmaker te maken maar het was lastig om tot kansen te komen o.a. door de volle tegenwind die over de lengte van het veld stond. De Bakestein-bewoners kwamen tot een paar mogelijkheden en corners en de tegenstander schoot nog van ver op de paal maar het bleef 1-2.

Het was vanmiddag net niet voor Pelikaan, de goede wil was er wel maar de echte overtuiging ontbrak ondanks de 4 punten in de laatste 2 wedstrijden, het was een beetje plichtmatig. De aansluiting met de bovenste teams is voorlopig uit zicht, een rol in de middenmoot is op dit moment het hoogst haalbare.