Korfballers sv Conventus officieel poulewinnaar na nieuwe overwinning

21 maart 2022

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben met een zege op Triade de eerste plaats in de poule veiliggesteld. Het nog ongeslagen Zwijndrechtse team scoorde tijdens de uitwedstrijd bijna dubbel het aantal punten als de tegenstander.

Na de thuiswedstrijd tegen Triade overtuigend met 28 – 7 te hebben gewonnen, reisden de korfballers van Conventus voor de uitwedstrijd vol vertrouwen af naar Nieuwpoort. Het team had vooraf de waarschuwing gekregen om er niet te eenvoudig over te denken: vermoedelijk zou de tegenstander een ander spel spelen, met de hoop nu wel te kunnen winnen.

Conventus begon echter scherp aan de wedstrijd en liep al in de openingsminuten uit naar een 0 – 4 voorsprong. Kortstondig kon Triade tot 2 – 6 volgen, maar de Zwijndrechtse spelers zagen al snel dat de tegenstander nog hetzelfde speelde als eerder in de competitie. Triade had geen antwoord op het snelle, dynamische spel van Conventus, welke bovendien de verdedigende rebound goed onder controle had. Zo liep Conventus voor rust al uit tot een 5 – 16 voorsprong.

Voor de tweede helft kreeg het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team de opdracht om op hetzelfde niveau verder te gaan. Dit lukte aanvankelijk goed, maar met de ruime voorsprong zakte het spel uiteindelijk toch wat in. Dit gaf Triade de kans om nog wat keren de korf doeltreffend te raken, maar uiteindelijk behield Conventus een voorsprong van 14 punten. De strijd eindigde in een 15 – 29 overwinning.

Als poulewinnaar zal Conventus voor twee wedstrijden in april kruisen met de winnaar van de parellelpoule, waarin om het kampioenschap zal worden gestreden.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus