Korfballers sv Conventus beginnen herstart seizoen met overtuigende zege

08 februari 2022

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus zijn na de herstart van het seizoen sterk uit de startblokken gekomen. Na een gedwongen pauze van meer dan twee maanden, won het overtuigend van tegenstander Olympia.

Voordat de COVID-19 pandemie het zaalseizoen van Conventus stillegde, had het team nog maar één wedstrijd gespeeld. Eind november was destijds ook Olympia de tegenstander, waar overtuigend van werd gewonnen. In deze wedstrijd was het aantal geïncasseerde tegendoelpunten Conventus’ grootste probleem, waar dus aan moest worden gewerkt tijdens de uitwedstrijd.

Afgelopen zaterdag begon Conventus in Spijkenisse voortvarend aan de wedstrijd en stond al binnen korte tijd op een 0 – 2 voorsprong. Het tweede vak had iets meer problemen om tot scoren te komen, waarna het verschil vervolgens niet snel kon worden vergroot. Uiteindelijk lukte het toch om de bal in de korf te krijgen, waarna de voorsprong voor rust al tot 3 – 7 uit kon worden gebouwd.

In de tweede helft liep de aanval ook in het tweede vak beter en kon er serieus aan een voorsprong worden gewerkt. Dit terwijl de tegenstander veel minder kansen kreeg om te scoren dan tijdens de eerder gespeelde wedstrijd. Het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team liep zo uit tot een overtuigende 8 - 19 overwinning.