NK groepsspringen

09 februari 2009
NK groepsspringen

ZWIJNDRECHT - Zaterdag heeft de jongens- en herenselectie van de Zwijndrechtse Gymnastiek Vereniging
O & O uitstekend gepresteerd bij de in Bocholtz gehouden Nederlandse kampioenschappen groepsspringen. De O & O-mannen wisten beslag te leggen op vier nationale titels, een zilveren en een bronzen medaille.

De Zwijndrechtse turnclub had zich in november jl. met twee herengroepen in de hoogste categorie op vijf onderdelen weten te plaatsen.
Op het onderdeel pegases-plank wist de herenformatie bestaande uit Martijn Kuikman, Roel van der Beek, Harm van den Bergh, Johan van Schenkhof, John Legen en Laurent Romero met overmacht het goud voor zich op te eisen. De score bedroeg 19,80 pnt.

Het tweede O & O-team bestaande uit Guido de Jong, Shaun Roubos, Frank Thies, Stefan Raats, Andrew Baas, Paul Franje en Tim Paans pakte op dit onderdeel met 17,50 pnt het zilver. Team 1 wist aan het goud nog een bronzen plak toe te voegen op het onderdeel tafelspringen. Op dit onderdeel sprongen de turners 18,05 pnt. bijeen. Op het onderdeel pegases-minitramp eindigde team 1 met slechts een gering verschil van 0,3 pnt. net buiten het ereschavot op de vierde plaats, op de voet gevolg door team 2 die als vijfde eindigde.

De junioren-groep, samengesteld met de turners Tim Alkemade, Thijs Staps, Tommie van Waveren, Devin Geurts, Paul Vermeulen, Danny de Lange en Doron Beuns, zagen hun optreden op de toestel minitramp, plank-pegases en minitramp-pegases beloond met drie nationale titels. De scores bedroegen 13,70 pnt. resp. 16,25 pnt en 14,80 pnt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.