Groote Lindt komt goed uit de winterstop

17 februari 2009
Groote Lindt komt goed uit de winterstop

ZWIJNDRECHT - Het is alweer 8 weken geleden dat er voor het laatst gevoetbald werd door Groote Lindt in competitieverband. Na een dus lange winterstop waarin veel en hard werd getraind moest Groote Lindt het nu thuis opnemen tegen het lastige ASH, die een week eerder met 1-5 had gewonnen van Heukelum.

De wedstrijd komt al snel op gang. De Lindt speelt goed verzorgd voetbal en staat verdedigend goed. Dit leidt al in de 5e minuut tot de 1e aanval. Als De Lindt een vrije trap mag nemen op het middenveld, kan de la Rambelje, A-Tjak aanspelen op rechts die met zijn snelheid de vrijgelaten rechterkant kan oversteken tot aan de achterlijn en de bal voorgeven. De keeper van ASH kan de voorzet opvangen, het gevaar voor ASH is geweken. Dan doet ASH iets terug en komt De Lindt met de schrik vrij.

Één van de spitsen kan vanaf links op de goal schieten, de bal gaat via de onderkant van de lat het veld weer in. Verder dan het schot onderkant lat en wat schoten uit de 2e lijn komt ASH niet. De Lindt creëert daarentegen wel wat kansen en uitspeelmogelijkheden. In de 13e minuut, als De Lindt weer over rechts aanvalt, en Buijink met de rug naar de goal wordt aangespeeld komt Tak goed de zestien inlopen. Buijink speelt de bal af en Tak ziet zijn inzet gekeerd worden door de doelman. De bal komt dan in de voeten van Kramer, deze neemt de bal aan en net als hij de zestien ingaat wordt hij neergelegd.

De Lindt krijgt een strafschop. Cabanelas gaat achter de bal staan, doet wat hij moet doen en zet De Lindt op een 1-0 voorsprong. Cabanelas kan daarna de wedstrijd op slot gooien. 2x mag hij alleen op de doelman van ASH af. De 1e keer wordt er goed meegelopen door zijn tegenstander, die de bal nog net kan onderscheppen. De 2e keer wordt hij gestopt met een overtreding op de rand zestien en kan de leidsman niks anders dan de verdediger van ASH de rode kaart geven. De Lindt lijkt door deze rode kaart een beetje in slaap te zijn gesukkeld en daardoor kan ASH met tien man in de blessuretijd van de 1e helft nog voor gevaar zorgen. De spits van ASH wordt in de zestien aangespeeld, maakt zijn actie en wordt neergelegd. Zo krijgt ook Groote Lindt een strafschop tegen en gaat er gerust worden met een 1-1 stand.

De 2e helft fungeert ASH alleen nog als figurant. De ploeg uit Hellouw kan met 10 man geen vuist meer maken en wordt de 2e helft dan ook niet meer gevaarlijk. De Lindt heeft dan nog 45 minuten om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Net als de 1e helft spelen ze goed verzorgd voetbal en laten ze zich niet gek maken. 5 minuten na rust zet Kramer de stand op 2-1. Met een geweldig schot krult hij de bal vanaf de linkerkant van het veld over de doelman in de verre bovenhoek. Vlak na de 2-1 wordt het 3-1. Ditmaal komt de bal van rechts. A-Tjak haalt uit, de bal gaat voorlangs en bij de 2e paal staat Buijink om de bal binnen te schieten. De wedstrijd is binnen. De Lindt komt ook nog op 4-1. Weer komt de bal vanaf de zijkant voor, Buijink kopt de bal bij de 2e paal terug en het is de inkomende Dave Klootwijk die de bal kan binnenkoppen.

De Lindt had deze wedstrijd het doelsaldo aardig op kunnen krikken, maar van de vele kansen werden er uiteindelijk maar vier benut. De drie punten worden bijgeschreven en Groote Lindt gaat zich opmaken voor de komende wedstrijd op 28 februari thuis tegen Pelikaan.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.