Drie gewapende overvallen op tankstations opgelost

09 maart 2009

ZWIJNDRECHT - Met de aanhoudingen en bekentenissen van twee verdachten uit Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam heeft de politie drie gewapende overvallen op tankstations opgelost.

Een 16-jarige jongen uit Papendrecht pleegde op 20 november een gewapende overval op een tankstation aan de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht waarna hij samen met een 17-jarige jongen uit Hardinxveld-Giessendam op 26 november een overval pleegde op een tankstation op de Deltalaan in Sliedrecht. In beide gevallen was sprake van een buit. Op 7 december  werd een tankstation aan de Kort Ambachtlaan in Zwijndrecht overvallen door de 16-jarige. Hierbij ging de jongen er zonder geld vandoor.

Na de overvallen werkten meerdere rechercheurs aan de zaak. De politie deed uitgebreid buurt- en passantenonderzoek en maakte daarbij onder andere gebruik van zogenaamde stoepborden waarmee getuigen werden verzocht zich te melden. Aan de hand van zeer bruikbare informatie van de medewerkers van de tankstations, mensen die getuige waren van de incidenten of meer wisten over de signalementen van de overvallers én de camerabeelden die door de tankstations ter beschikking werden gesteld, kon op zaterdag 10 januari de 16-jarige jongen worden aangehouden.

Op basis van verder rechercheonderzoek werd op maandag 9 februari de 17-jarige jongen aangehouden. Beiden hebben hun aandeel in de overvallen bekend en werden in bewaring gesteld in afwachting van de zitting. De 17-jarige verdachte is afgelopen week geschorst uit de voorlopige hechtenis, de 16-jarige  zit nog vast.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.