Albatros eerste team heeft het Overgangsklasseschap behouden

16 maart 2009
Albatros eerste team heeft het Overgangsklasseschap behouden

ZWIJNDRECHT - Albatros 1 won van Nieuwerkerk 1 en wist zo handhaving veilig te stellen.

Voorafgaand aan de wedstrijd was al bekend dat VEO een punt had gepakt uit bij GKV. Albatros moest dus minstens gelijkspelen om rechtstreekse degradatie te voorkomen. De ploeg van Michel Koppelaar trad aan met Leon Theunissen in de basis, op de plaats van de geblesseerde Elwin Lommers. Ook aan de kant van Nieuwerkerk waren enkele wijzigingen.

Waar Albatros de afgelopen wedstrijden moeizaam uit de startblokken kwam, begon men dit keer goed aan de wedstrijd. Het massaal meegereisde publiek was vocaal sterk aanwezig en ging achter het vlaggenschip staan. In het tweede deel van de eerste helft werd moesten de supporters helaas toezien dat het spel aan de zijde van Albatros wat minder werd. Het mindere spel resulteerde in een 7-4 achterstand bij rust voor de roodwitten.

Na rust herpakte Albatros zich. Via onder andere twee vrije ballen van Wouter Nugteren kwam Albatros langszij en gingen de supporters weer massaal achter hun club staan. De voor Karin Lommers ingevallen Francis Kraayeveld bracht nieuw elan en tekende zelf voor de 7-8. Ook wist zij de andere Albatrosdames te inspireren tot meer aanvalsdrang. Via 8-8 ging het tot 11-11 gelijk op en braken de laastste tien spannende minuten aan.

Albatros hield haar hoofd koel en via 11-13 werd de wedstrijd keurig uitgespeeld en floot de arbiter af bij een stand van 12-14. Albatros zal door deze verdiende overwinning ook volgend jaar uitkomen in de overgangsklasse.

Albatros 2 speelde tegen Dalto/DSB Bank 3. De ploeg van Roeland Barendregt kon geen potten breken tegen de spelers en speelster uit Driebergen en verloor haar laatste zaalwedstrijd met 27-14.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.