Gymnastiekvereniging O & O boekt diverse successen

30 maart 2009
Gymnastiekvereniging O & O boekt diverse successen

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse Gymnastiek Vereniging O & O heeft dit weekend op een viertal fronten uitstekend zaken gedaan.
De meisjes/damesselectie individueel toestel turnen kwam in de persoon van Tessa van den Boogaart in actie bij de in Kampen gehouden NK-plaatsingswedstrijd van de 3de divisie. Tessa turnde een vrij constante wedstrijd en wist zich met 30,366 pnt. rechtstreeks te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap. De eindstrijd vindt plaats op 16 mei as. in Deventer.

De dames van het Rayon Turn Toernooi turnden in de categorie senior-A hun laatste wedstrijd in de O & O-turnhal aan de Uilenvliet. Het team bestaande uit Tamara van Deelen, Sabrina Weijer, Danielle Kuikman, Joanne Huisman, Petrouscha de Ruiter, Maartje van der Heiden en Stephanie van Capellen kwamen in dit laatste treffen tot actie tegen het Ridderkerkse OKK. Met 160,60 tegen 155,40 pnt  ging de winst naar de dames van O & O en plaatsten zij zich voor de eindestrijd van 16 mei in Dordrecht.

De selectie  meisjes/dames ritmische gymnastiek kwamen tot actie in Utrecht bij de 2de voorwedstrijd van de B-categorie. Goud was er voor Beau Vlok in de categorie 4. Met een score van 26,958 pnt. ging zij met de hoogste eer aan de haal. In de categorie 1B ging de winst naar Lisinka Visser. Met 18,691 pnt. kreeg zij het goud omgehangen.
 

In de categorie 3B-duo veroverde het koppel Madelon van Rijn en Asley Roodhorst met 20,150 pnt. het zilver, met een klein verschil gevolgd door het duo Eline van Leeuwen en Cynthia Bezemer die met 19,050 het brons pakte.
Naast deze prijswinnaars drongen Tessa van Rijn, Zoewé Rozenblad, Lieke van Leeuwen, Denise van Wijngaarden en Celine van Wassenhoven door tot de halve finale. Voor de klasse 3 en 4 vindt deze plaats op 18 april in Aalsmeer en voor de klasse 1 en 2 op 17 mei in Dordrecht.

De jongens/herenselectie was in diverse categorieën uitgebreid vertegenwoordigd bij de in Alphen aan de Rijn gehouden NK kwart finale. In hoeverre men zich heeft geplaatst voor de halve finale op 9 en 10 mei in Sittard is afhankelijk van de nog elders in den lande te verwerken kwart finales. De doorstroming zal naar verwachting geen problemen opleveren voor Luuk Huernink (Benjamin-talenten divisie), Tom Feddema (instap - 1ste divisie) Art van Houwelingen  (junior-II - 2de divisie), Shaun Roubos (junior-II – 1ste divisie), Bart Deurloo (junior-II – eredivisie) en de ex eqou geëindigde Karl Kosztka en Gaetan Fernald (junior-I – eredivisie).

Zij kwamen allemaal als winnaar uit de strijd. Ook Martin Mange (benjamin – talentendivisie), Thijs Oosterling (pupil – talentendivisie), Doron Beuns (junior-I – 1ste divisie) en John Legen (senior – 2de divisie) zijn vanwege hun tweede plaats nagenoeg verzekerd van een startbewijs voor de halve finale, evenals Jelle van Leeuwen (pupil – talenten divisie) en Ralf Uytdehaag (jeugd – 2de divisie) als derde uit de strijd kwamen.

Alexei Tito, Marijn van der Laarse, Sten Richters, Dyon Purperhart, Thomas Kok, Shane van Dijk, Björn Bakker, Brandon Yuen, Rienk Engele,  Connor Hilton, Jordy Hagenstein, Bram Nelck, Nordin Kool, Ruben van Rijn, Ischa Statie, Sven Lakemeier, Ruben van Beelen, Tim Rietberg, Sander Heikoop, Evert van den Berg, Boudewijn de Vries, Axel Quist, Mark Feddema, Roel van der Beek, Paul Franje, Martijn Kuikman en Rick van der Valk vernemen op een later tijdstip of zij in Sittard aan de start mogen verschijnen
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.