Jonge dief aangehouden voor stelen telefoon

27 april 2009

ZWIJNDRECHT - Vrijdagmiddag 24 april is aan de Fruiterniersstraat een 15-jarige jongen uit Papendrecht aangehouden voor diefstal van een mobiele telefoon. Samen met een onbekende jongen was hij een bedrijf aan de Hoedemakersstraat binnengegaan waar ze zich hadden voorgedaan als collectanten voor een kinderziekenhuis. Toen de telefoniste bij haar collega’s navraag ging doen of ze aan de collecte wilden meewerken, grepen de jongens hun kans.

Ze stalen een privé- en werktelefoon van de telefoniste en gingen er op hun fiets vandoor. Een collega van het slachtoffer, een 26-jarige man uit Papendrecht, liet het hierbij niet zitten en besloot in zijn auto naar de jongens op zoek te gaan. Toen hij de jongens even verderop tegenkwam, sprak hij ze aan om te stoppen. Hierop fietsten de jongens er snel in twee verschillende richtingen vandoor.

De man gaf niet op en besloot een van de jongens even verderop klem te rijden. De jongen liet hierop zijn fiets vallen en ging er rennend vandoor. De man uit Papendrecht zette de achtervolging ook rennend voort en wist de jongen ter hoogte van de Fruiteniersstraat in de kraag te vatten. De man heeft vervolgens de politie gebeld, die de jongen kon aanhouden. De jongen bekende en haalde vervolgens een telefoon tevoorschijn. Hij is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.