Zwijndrechtse bassist in Af en toe aanhang

01 mei 2009

ZWIJNDRECHT -In de Drechtsteden loop je wel eens tegen leuke culturele zaken aan. Cultuur is iets wat vooral door klein initiatief meer leeft dan door subsidie beleid. Ondernemers die hun nek uitsteken en het overleven zijn dun gezaaid in Zwijndrecht zien we dat bij Festino in de Uitstek.

Toch kom ik ze steeds vaker tegen de mensen die met inzet van uren en enthousiasme iets doen en durven zo ook in T Havenhoekje aan de prinsenstraat in Dordrecht. Hoe kom je daar verzeild als je geen kroegmens bent gewoon door het volgen van een band. De band Af en toe aanhang. De band was al opgevallen met optredens in Ridderkerk en een optreden op de Ridderkerkse radio. Toen ze op Koninginnenacht in Dordrecht gingen optreden werd het toch eens tijd om te kijken. De uitnodiging was een uitdaging om ook eens te kijken hoe de ondernemer van ’T Havenhoekje  het voor me kaar krijgt om een podium open te stellen voor een beginnende band die eigen nummers en covers speelt. Zeker als ze deze in een voorprogramma van een andere band durven te zetten die in Europa aan de weg timmert, de band Houston. Af en toe aanhang heb ik gehoord op de radio en was benieuwd naar hun eigen nummers. De band  bestaande uit; Floris zang, René  gitarist, Walter gitarist, Axel bas en jori op drums allemaal jongeren uit de Drechtsteden. Bij aanvang was het al snel duidelijk dat de band net zo enthousiast was zoals ik ze gehoord had op de radio.

Ik was getipt door de Zwijndrechtse bassist  van de band.. Geen pretenties van we zijn geweldig maar met een flair van we gaan er voor en dat kwam over. Ook de  gastvrouw was heel enthousiast. Ze had die middag bij de soundcheck al aangegeven hoe hard de band mocht spelen door met een Decibel meter buiten te meten. Dat maakte de sfeer heel gezellig en laat zien hoe je een rock band op kan laten treden in een klein café (aan de haven) en het voor iedereen ( buurt en bezoeker) het aangenaam maken. Het café geeft aan dat Af en toe aanhang vet coole muziek maakt aangevild met covers. Het leuke aan het optreden was dat hard en zacht elkaar afwisselt en dat het publiek bij de covers mee gaat en kan zingen.

Het laatste nummer in de set was een blues nummer waarbij de band op de grond ging zitten en het publiek uitnodigde om als rond een kampvuur bij hun te komen zitten. Een prima afsluiter in een goede sfeer met een tevreden publiek en een blije gastvrouw. Zij vertelde dat ze regelmatig het podium openstelt voor beginnende bands naast overigens allerlei andere activiteiten. Café 't Havenhoekje opende haar deuren op 21 april 2007, en is inmiddels uitgegroeid tot een leuke, warme, gezellige kroeg, waar jong en oud zich prima vermaken. Dat bleek wel uit het publiek wat ik aantrof echt jong en oud die elkaar prima aanvoelen en gezelligheid delen. Ook Houston had een prima optreden  zoals je mag verwachten van de hoofdact. Vele bands en solisten komen graag in het café optreden. Kijk maar eens op de website om te zien wat ze allemaal te bieden hebben. Voor hen geldt dus wat ze ook over de band Af en toe aanhang op de website zetten, hou ze in de gaten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.