RG-finale 3b-4B en 2de plaatsingswedstrijd

25 mei 2009
RG-finale 3b-4B en 2de plaatsingswedstrijd

ZWIJNDRECHT - Zondag werd in de Sophiahal in Hendrik Ido Ambacht het Nederlands kampioenschap ritmische gymnastiek van de categorieën 3B en 4B gehouden. Tevens kwamen de dames en meisjes van de A-lijn tot actie in hun tweede en tevens laatste plaatsingswedstrijd.

De organisatie was in handen van de Zwijndrechtse Gymnastiek Vereniging O & O. De O & O-turnsters Madelon van Rijn en Cynthia Bezemer bonden de strijd aan voor de nationale titel in de categorie 3-B. Madelon kwam slechts driehonderdste te kort voor het erepodium. Zij werd met 27,341 pnt. vierde. Cynthia eindigde met 25,641 pnt. op de zevende plaats.

Bij de laatste plaatsingswedstrijd van de hoogste klasse deed O & O ook goede zaken. In de categorie 1A kwam Anna Pobokova met 62.200 pnt. als eerste uit de strijd. Vooral haar bal- en lintcomposities droegen bij aan dit resultaat. In de categorie 3-A had Nadia Amenou succes. Zij wist met 31,250 pnt. beslag te leggen op het brons. In deze klasse rangschikte   Kim van de Velden zich met 30.425 pnt op een vijfde plaats Daarnaast pakte zij beiden in de zelfde categorie het goud met hun duo-optreden. Hun gezamenlijke lintoefening werd gewaardeerd met 12,050 pnt.

Met deze resultaten drongen zij allen door tot de eindstrijd die op 20 en 21 juni plaatsvinden in het Rotterdamse Ahoy. In dit weekend vond in Reusel de nationale titelstrijd individueel toestel turnen voor de meisjes en dames van de tweede divisie plaats. O & O was bij de junioren vertegenwoordigd in de persoon van Cynthia Kroon. Op het onderdeel sprong eindigde Cynthia met 8,6 pnt. op een  derde plaats. Het lukte haar niet deze lijn door te trekken op de andere toestellen. De onderlinge verschillen waren dermate gering dat ieder klein foutje onmiddellijk zijn consequentie had. Met slechts anderhalve punt verschil met het erepodium eindigde zij in de meerkamp op een dertiende plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.