Graffiti leeft!

17 augustus 2009

ZWIJNDRECHT - Na de aandacht die de Lijst Chris Moorman voor het graffiti probleem heeft gevraagd in Zwijndrecht voor verwijdering, is er alleen maar sprake van toename van graffiti. De mensen die dat bij de LCM aandroegen ergeren zich groen en geel aan de steeds maar toenemende vervuiling in hun ogen. Zij zijn van mening dat de openbare ruimte steeds meer verloedert. Ondanks het feit dat de LCM er aandacht voor heeft gevraagd en wel toezeggingen heeft gehad voor verwijdering van plakkaten schiet het niet op in de ogen van klagers.

Deze klagers melden nu hun klachten bij alle instanties die er zijn. Niet alleen meer in Zwijndrecht maar door de hele regio. Behalve het schilderwerk ergeren zij zich dood aan het vele glas wat verspreid over de vele fietsroutes ligt. Het is voor een fietser geen doorkomen aan zonder lekke banden. Of het nu in H-I-Ambacht is of onder aan de Dordtse stadsbrug het lijkt er soms op dat er doelbewust gestrooid wordt met glas. De klachten worden nu niet alleen meer gemeld aan politici  maar gaan naar alle mogelijke klachtenbalies. Of het nu de gemeente is of rijkswaterstaat het waterschap of de Drechtsteden het maakt niet uit.

De klagers vinden dat het maar eens afgelopen moet zijn en dat er geruimd dient te worden. Als je de budgetten bekijkt die er zijn dan zou er voor heel veel mensen werk zijn om dit allemaal op te ruimen. Vele banen zouden er geschapen kunnen worden voor mensen die anders niet aan de slag kunnen komen. Sociaal gezond en maatschappelijk verantwoord dus, aldus de klagers die openbaar steun vinden bij de LCM. Juist het belang van die openbare ruimte om van te genieten met zijn allen is zo belangrijk. Voor hen die elke dag fietsen maar ook voor de recreanten is het prettig  gevrijwaard te zijn van glas op de weg en een schoon uitzicht. Door plekken te regelen waar iets wel mag, plakken en kliederen, ben je gezonder bezig als je daarnaast consequent bent in het opruimen. Dordrecht kent vrije plakplaatsen en een graffiti muur, Zwijndrecht gaat vrije plakplaatsen erbij krijgen maar doet niets aan graffiti. De discussie in de regio komt slechts langzaam op gang.

Mogelijk kan er door de klachtenregen en de acties van de LCM wat meer structuur in komen. Ook de directeur van de Drechtsteden ergert zich aan de verloedering dus kan er ook via het bestuur wat meer druk en vaart komen in de oplossingen. Heeft u er ook last van meldt dan uw ergernis bij het loket in uw buurt is de oproep van de klagers, dan staan we niet alleen. En zie je glas liggen veeg het even aan de kant want ook dat helpt veel ergernis en lekke banden voorkomen. Op naar een schone Drechtsteden is de gedachte maar zeer zeker de wens.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.