Korfbalvereniging Albatros blij met papierinzameling

27 oktober 2009 door Ad van Herk
Korfbalvereniging Albatros blij met papierinzameling

ZWIJNDRECHT - Korfbalvereniging de Albatros is blij met de nieuwe inzamelmanier van oud papier en karton in Zwijndrecht. Arie Dost (wethouder Kwaliteit openbare ruimte) bezocht afgelopen vrijdag de club en de vrijwillige inzamelaars. Hij vroeg ze naar hun ervaringen.

 Extra inkomsten
Voorzitter Mart Joosten is blij met het succes van de actie: “Dankzij de extra opbrengst krijgt de korfbalclub extra financiële armslag. Vóór november 2008 leverde de oud-papieracties ons slechts € 1000,- per jaar op. Nu wordt dat bedrag maandelijks al overschreden”.

Ervaringen
De samenwerking met Netwerk verloopt ook naar wens. Marco de Haas geldt als ‘papier-opperhoofd’ van de Albatros en legt uit: “Onze sponsorcommissie vond vorig jaar snel 28 vrijwilligers bereid die bij Netwerk opgeleid werden en slaagden voor hun ‘examen’. De ophalers ontvingen een heus certificaat, veiligheidskleding en een fraaie outfit. De Albatrossers, die nu op drie vrijdagen van de maand zo’n 3200 bakken legen, worden inmiddels overal herkend en gewaardeerd.”

Elke acht weken
Het is een serieuze en niet geheel ongevaarlijke klus, maar de mannen doen het allemaal met veel plezier en enthousiasme. Binnenkort komen er nog een paar nieuwe ophalers bij en dan is iedere ophaler slechts eenmaal in de acht weken aan de beurt. De jongste ophaler is 19 jaar, de oudste 63. De groep wordt gevormd door spelende en rustende leden en ouders,” aldus De Haas.

Beter milieu
Zwijndrecht streeft naar een scheidingspercentage van 75 % in 2010. Arie Dost: “Dit draagt bij tot een schonere woonomgeving en een beter milieu. In de toekomst wordt recycling alleen nog maar belangrijker. De gemeenteraad vindt het mooi dat verenigingen en scholen hier hun voordeel uit halen. Ik hoop dat meer verenigingen enthousiast worden en ook de Zwijndrechtse bevolking gemotiveerd wordt om het afval nog verder te scheiden.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.