Korfballers Albatros derde op eigen toernooi

09 november 2009 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - De vierde editie van het Vogeltoernooi in de Develsteinhal is opnieuw een prooi geworden voor de korfballers van het Alblasserdamse Kinderdijk. Thuisploeg Albatros legde bij dit oefentoernooi beslag op de derde plek.

Vrijdagavond startte het toernooi met het onthullen van het door supportersclub LOEKIE gemaakte nieuwe spandoek. De wedstrijden werden vervolgens gestart met de schotklok en de hiervoor aanwezige jury en een luidruchtig aanwezige supportersclub. De ontmoetingen van die avond werden gewonnen door het Scheveningse KVS en Kinderdijk.

Albatros en het Belgische Verde speelden dus op zaterdag de wedstrijd om de 3e plaats. De thuisploeg van Michel Koppelaar won via een 12-6 ruststand gemakkelijk met 23-12. Juniorendame Inez van Herpen debuteerde en deed dat heel verdienstelijk met een doelpunt. Albatros lijkt inmiddels al aardig gewend te zijn aan het spelen met de schotklok en zal a.s. zaterdag de zaalcompetitie thuis starten tegen SDO uit Kamerik, aanvang 19.30 uur.

De finale van het tweedaagse Vogeltoernooi werd gewonnen door Kinderdijk dat een schotloos reserveteam van KVS aantrof in een matige finale. Directeur Mulder van hoofdsponsor Vogel BV reikte na afloop de geldprijzen uit aan de deelnemende teams en de avond werd besloten met een supergezellige 70’s/80’s party.

De zaalcompetitie is voor een aantal Albatrosteams al van start gegaan. Zo opende kampioensteam senioren 8 met een klinkende 8-23 overwinning bij KCC. Verder was er winst voor senioren 7, B4 en C3.

Deze week nog een enkele oefenwedstrijd en vervolgens zal de zaalcompetitie helemaal losbarsten met a.s. zaterdag maar liefst 31 wedstrijden voor Albatrosteams.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.