Jeugdleden sv Conventus laten hun ouders zweten

28 maart 2011 door Ad van Herk
Jeugdleden sv Conventus laten hun ouders zweten

ZWIJNDRECHT - Nadat de ouders het hele jaar aan de kant hadden gestaan, mochten ze afgelopen zondag tijdens de jaarlijkste ouder-kind training van sv Conventus eindelijk met hun kinderen meezweten. Speciaal voor de aanwezige ouders hadden de hand- en korfbaltrainers speciale trainingen opgezet, wat vaak tot bijzondere situaties leidde.

De dag begon voor de grote groep ouders en jeugdleden met de belangrijke voorbereiding voor het sporten: de warming-up. Onder leiding van Patrick Huisman namen alle kinderen met hun ouders plaats op het kunstgrasveld, waarbij men de spieren losmaakte en ondanks de temperatuur 10C graden de eerste zweetdruppels al snel zichtbaar werden.

Na de warming-up vervolgden de korfballers hun training op het kunstgrasveld, terwijl de handballers zich naar het handbalveld begaven. Met het grote korfbalveld was er ruim voldoende ruimte voor alle jeugdteams, welke openden met schietoefeningen, waarna tikspelletjes en balbehendigheid oefeningen volgden.

Op het kleinere handbalveld konden slechts twee teams per keer werken, wat vooral voor de ouders en kinderen van de B-jeugd slechts nieuws was: zij moesten als conditietraining een rondje om het Develpark lopen. Op het handbalveld stonden onder andere spelletjes als het fopspel (waarbij hilarisch vooral de ouders zich lieten foppen), loop- en baloefeningen op het programma.

Nadat er rond het middaguur een groepsfoto was genomen, waren de ouders klaargestoomd voor het echte werk: ze moesten op het sportveld de strijd aan gaan met hun eigen kinderen! Bij de korfbal leidde dit tot bijzondere situaties, waarbij het grote vermaak van alle aanwezigen grote vaders soms kleine meisjes moesten verdedigen.

Op het handbalveld slaagden de twee jongste jeugdteams er zelfs in om hun ouders te verslaan, iets waarin de C- & D-Jeugd niet in slaagden. Bij de oudere B-jeugd ging het jongensteam de strijd aan met de meiden, een strijd die uiteindelijk in het voordeel van de jongens zou worden beslist.

Na een vermoeiende ochtend sporten stond rond 13:00 uur een uitgebreide lunch op het programma, waarbij de ouders met hun kinderen terug konden blikken op de bijzondere ervaringen van die dag.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.