Raad zegt over snelfietsroute F16: “Fiets ‘m erin!”

01 februari 2012
Raad zegt over snelfietsroute F16: “Fiets ‘m erin!”

ZWIJNDRECHT - Op 31 januari heeft de Zwijndrechtse gemeenteraad ingestemd met de realisatie van het Zwijndrechtse deel van de F16, oftewel de snelfietsroute van Dordrecht naar Rotterdam.
Vanaf halverwege 2010 is er door de gemeenten Rotterdam, Barendrecht, Ridderkerk, Dordrecht, Zwijndrecht, de Stadsregio Rotterdam, de Drechtsteden en het Waterschap gezamenlijk gewerkt aan plannen voor deze snelfietsroute. In deze periode is de route uitgestippeld en zijn subsidies van onder andere het Ministerie van Verkeer & Waterstaat en de Provincie toegekend om het fietstraject te realiseren.

Op de fiets
Het doel van snelfietsroutes is het stimuleren van fietsgebruik voor woon-werkverkeer. Om de filedruk van de A16 te beperken, wordt de F16 gerealiseerd. De F16 bestaat voornamelijk uit bestaande fietspaden die worden opgewaardeerd tot snelfietsroute. Dit betekent dat er zoveel mogelijk rood asfalt wordt gebruikt, goede verlichting wordt aangebracht en gezorgd wordt voor een goede doorstroming. 
 
Realisatie traject
Dit jaar al wordt gestart met de Heer Oudelandslaan. Tot 2015 worden ook nog delen aangepakt op de Langeweg (waterschap), Jeroen Boschlaan, Hans Lipperheystraat, W. Snelliusweg, de Westelijke Parallelweg en de Brugweg. In 2014 is de gehele F16 gereed, waarmee een belangrijke bijdrage geleverd wordt aan een duurzaam mobiel Zwijndrecht!
 
Mobiliteitsmanagement 
De betrokken gemeenten van de F 16 stimuleren ook het fietsgebruik bij hun ondernemers. Deze ondernemers zijn samen vaak de werkgevers van de inwoners in onze regio en zijn daarmee een belangrijke doelgroep. Er wordt een appèl gedaan om extra vorm en inhoud te geven aan hun eigen mobiliteitsmanagement.  
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.