Kampioenen in aantocht bij Albatros

05 maart 2012
Kampioenen in aantocht bij Albatros

ZWIJNDRECHT - Het kampioenschap voor een aantal Albatrosteams is in zicht. Albatros 3 was in de eerste helft tegen Valto 2 veel meer gedreven dan de gasten uit De Lier en nam dan ook een ruime voorsprong. De ploeg van Christiaan Naaktgeboren liet er geen twijfel bestaan over het feit welke ploeg kampioen wil worden en boekte uiteindelijk een ruime 15-6 overwinning. A.s. zaterdag kan het 3e kampioen worden in de wedstrijd uit bij PKC.  

Senioren 7, B2 en C4 maakten ook geen fout. Albatros 7 speelde gistermiddag in een sfeerloze Zadkinehal tegen Trekvogels 5. Twee weken geleden hadden ze met 21-12 van deze ploeg gewonnen maar toen lukte ook echt alles. Albatros kwam goed uit de startblokken en pakte een voorsprong van een paar punten en kon dit de gehele wedstrijd vasthouden. Mede dankzij zes doelpunten van Ronald den Ottelander werd het 9-15. Bij winst a.s. zaterdag op KCR is Albatros kampioen.

B2 won met 4-9 van Kinderdijk B2 en is niet meer in te halen door de concurrentie. C4 klopte Conventus C1 met 0-5 en kan op 17 maart de vlag hijsen. Geen titel dit zaalseizoen voor senioren 10 dat duidelijk met 13-6 werd geklopt door Merwede 11. Ook B3 kon het niet bolwerken tegen Eureka B1: 3-7.

Albatros 1 heeft de uitwedstrijd bij ODO in Maasland met 19-22 gewonnen In tegenstelling tot de eerdere ontmoeting tussen deze twee teams in Zwijndrecht (27-13) was er nu sprake van een gelijkopgaande strijd. Albatros kwam tot ver in de tweede helft telkens op voorsprong, maar zag de thuisploeg bij 16-16 weer langszij komen. Via 19-19 beslisten René Havelaar en Leon Teunissen de wedstrijd: 19-22.
Het A1-team van Martijn van der Wees moest van Swift winnen om het vege lijf te redden in de Overgangsklasse. Albatros nam overtuigend een 7-1 voorsprong, maar wist toen niet meer door te drukken. In de tweede helft kwamen de Zeeuwen wat beter in het spel en sloop er angst in het spel van de thuisploeg. Gelukkig kon de 13-10 over de streep getrokken worden en met de uitwedstrijd tegen PKC A2 nog voor de boeg zijn er toch nog kansen op lijfsbehoud want de onderste ploegen staan dicht bij elkaar.
 
Albatros 2 had een complete offday tegen Tjoba 2 en verloor met maar liefst 13-5. 
De grootste overwinning afgelopen wekend kwam op naam van B1 dat met 13-20 won bij SDO in Veldhoven. Hoofdklasser C1 verloor met 10-4 bij DSC en D1 speelde met 6-6 gelijk tegen DeetosSnel D2. E1 klopte ACKC E1 met 5-2. 
A.s. zaterdag het laatste thuisprogramma voor de seniorenselectie met thuiswedstrijden tegen de kampioenskandidaten VEO 1 en 2. Eens kijken of Albatros de sportieve plicht kan vervullen?
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.