Pelikaan pakt na twee verlieswedstrijden weer de volle drie punten

02 april 2012
Pelikaan pakt na twee verlieswedstrijden weer de volle drie punten

ZWIJNDRECHT - Om half drie was de aftrap op sportpark  Sluisweg voor de wedstrijd tussen Hardinxveld en Pelikaan.  Al in de warming up werd vastgesteld dat het veld niet van een al te beste conditie was. Iets wat Vincent de Klerk in de 3e minuut kon bevestigen. Door het hobbelige veld leed Vincent balverlies waardoor Hardinxveld met 3 man tegen 2 verdedigers van Pelikaan een grote mogelijkheid kreeg.  Gelukkig voor pelikaan kon Carsten van Leeuwen deze mogelijkheid te niet doen.

De eerste grote kans voor Pelikaan was gelijk raak. Uit een dieptebal van Erwin van Dis dacht Marcel Dijkstra de 0-1 te scoren. De bal verdween ook in het doel, echter het doelpunt werd afgekeurd wegens geconstateerd buitenspel door de grensrechter. Dezelfde grensrechter vlagde 10 minuten later wederom bij een goede aanval van Pelikaan. Deze keer was het Niels van Muyen, die een scoringskans werd ontnomen. Volgens menig meegereisd Pelikaan supporter en een aantal neutrale toeschouwers was ook dit een discutabel moment.

Vlak voor rust mocht keeper Rik Pomp zijn kunsten weer vertonen. De minst gepasseerde keeper van de competitie hield met zijn voet Hardinxveld van de 1-0 af. Waarna zonder grote kansen de rust met 0-0 werd bereikt.

De 2e helft begon voor Pelikaan direct goed. Met name de in de eerste helft nauwelijks zichtbare Randy Kroos (weinig bruikbare ballen gehad) wist bij het begin van de 2e helft zijn directe tegenstander een paar keer uit te spelen. In de 3e minuut omspeelde hij de linksback en gaf laag voor. Door goed doorzetten van Lerry Overgaauw kon Marcel Dijkstra uiteindelijk de bal binnen schieten; 0-1

Vijf minuten later was het weer raak. Niels van Muyen kreeg de bal net buiten de 16 meter van Randy Kroos. Na een mooie slalom, waarbij hij drie man passeerde, schoot hij de 0-2 binnen. Zoals de kenners later zouden aangeven, een echte Niels van Muyen goal.

Diezelfde Niels verdiende kort daarop een strafschop. De verdediger van Hardinxveld legde Niels neer bij de achterlijn. De scheidsrechter, die er bovenop stond, oordeelde helaas anders. Geen strafschop.

In de laatste vijf minuten kreeg Pelikaan nog 3 goede kansen. Erwin van Dis (paal) en Marcel Dijkstra (net naast) zagen hun doelpogingen er niet in gaan. De 3e kans ging er wel in. Randy Kroos gaf laag voor op Niels van Muyen die bij de 1e paal kon binnentikken; 0-3
Een goede overwinning met wederom geen doelpunten tegen. 

Volgende week ( 7 april) staat de strijd om de 2e periodetitel centraal. Om 15.00 uur vindt bij Pelikaan de aftrap plaats tegen koploper Drechtstreek.
  
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.