Spannende dag bij Albatros

10 september 2012
Spannende dag bij Albatros

ZWIJNDRECHT - De korfballers van Albatros 1 speelden afgelopen zaterdag tegen oud landskampioen Die Haghe. Albatros begon met eerstejaars senior Inge Scheurwater in de basis. Inge bekroonde haar prima debuut met een mooie treffer. Ook de kersverse senior Ester van Herpen kreeg afgelopen zaterdag een aantal speelminuten.

De wedstrijd op het warme sportcomplex Develstein bleef lang op de stand van 1 – 1 steken. Albatros legde verdedigend een goeie en geconcentreerde partij op de mat. De score bleef gelijk oplopen tot de rust en de eerste helft eindigde met 6 – 6.

Na rust gaven de ploegen elkaar nog altijd weinig toe. Albatros kwam steeds met één punt voor maar vlak erna scoorde Die Haghe weer de gelijkmaker. Vlak voor het einde van de wedstrijd leek Albatros met lege handen te blijven toen de Haagse ploeg de 13-14 scoorde. Ot Huijser redde Albatros en scoorde vlak voor tijd de volledig verdiende gelijkmaker:14 – 14.

Albatros mag erg trots zijn op dit gelijke spel nadat Die Haghe vorige week maar liefst 22 treffers scoorde tegen het Ermelose Dindoa, de tegenstander waar Albatros a.s. zaterdag bij op bezoek gaat.

Albatros 2 verloor zaterdag helaas met 12 – 19 van DES 2. De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Albatros 2 liep de gehele wedstrijd achter de feiten aan en wist daarom geen winst te behalen. Albatros 3 won daarentegen wel met een mooie uitslag van 6 – 12 bij Weidevogels 2.

Albatros 4 begon niet sterk en Nieuwerkerk 5 scoorde meteen 2 doelpunten. Daarna werd Albatros wakker en kwam hard terug tot 2 – 7 met rust. Na de rust zakte Albatros weer in en kwam Nieuwerkerk terug tot 7 – 9. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 10 – 13.

Albatros A1 speelde tegen Groen Geel A1. Deze wedstrijd liep lang gelijk op maar na de tweede helft ontstond er toch een gaatje van 7 – 9. Na de 8 – 13 klampte de thuisploeg via 11 – 13 nog even aan, maar de winst ging mee naar Wormer. In de A’s van Albatros wist alleen A4 de winst binnen te slepen met 11 – 9 tegen ZKV A1.

De B-teams hebben afgelopen zaterdag gewonnen met monsterscores. Albatros B1 won met 16 – 0 van Victum uit Houten! Albatros B2 met 0 – 15 en Albatros B3 met 13 – 1. Albatros D5 won voor het eerst sinds jaren! En dat deden ze ook gelijk met een prachtige eindscore van 8 – 0.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.