Pelikaan verslaat Sliedrecht met 2-1

10 september 2012
Pelikaan verslaat Sliedrecht met 2-1

ZWIJNDRECHT - Pelikaan heeft zijn eerste drie punten in de eerste klasse binnen. Thuis werd met 2-1 gewonnen van het door John de Wolf getrainde Sliedrecht. Doelpuntenmakers voor Pelikaan waren Niels van Muijen en Jelle Baan. Speler van de wedstrijd was Erwin van Dis.

Om 15.00 uur werd er afgetrapt op het warme Pelidome. Trainer Ron Tempelaar had weer de beschikking over keeper Rik Pomp en spits Jelle Baan. Daarentegen moest hij Randy Kroos (vakantie) missen.

Ondanks het warme weer werd vanaf het begin een hoog tempo gehanteerd. Sliedrecht zette meteen druk op de verdediging van Pelikaan. Het leverde voor Pelikaan een rommelige fase op waarbij te vaak slordig balverlies werd geleden.
 
De eerste goede mogelijkheid was wel voor Pelikaan. Sliedrecht had daarvoor wel veel druk maar dit resulteerde niet in grote kansen. Pelikaan mocht links voor de goal op 20 meter aanleggen voor een vrije trap nadat Anouar Said was neergelegd. De keeper van Sliedrecht had grote moeite met het verwerken van de door Alex de Jong genomen vrije trap. Spits Jelle Baan kwam net te kort om de bal in de rebound binnen te schieten.

In de rest van de eerste helft ging het spel op en neer tussen de beide 16 meters. Sliedrecht had een licht overwicht wat alleen resulteerde in vele corners. Pelikaan kreeg aan de andere kant nog wel twee schietkansen via Lerry Overgaauw, maar deze troffen geen doel.

De tweede helft startte met een goed Pelikaan. Het creëerde in de 2e minuut al een grote kans echter had Vincent de Klerk een kapbeweging te veel in huis om goed te kunnen afronden. In de 51e minuut was het wel raak voor Pelikaan. Een strak genomen corner van Anouar Said werd door Jelle Baan prima in het doel gekopt; 1-0

Pelikaan bleef de bovenliggende partij. Een klein kwartier later was er wederom een doelpunt voor Pelikaan. De ingevallen Niels van Muijen werd op de rand van de 16 meter ingespeeld door Vincent de Klerk. Na een goede aanname draaide Niels van Muijen de 16 meter in waar hij na goed doorzetten al vallend de 2-0 binnen schoot.

Na de 2-0 gaf Pelikaan zijn overwicht wat weg en gaf het Sliedrecht de kans om terug te komen in de wedstrijd. De gasten uit het “Baggerdorp” voelde dit goed aan en schakelde een tandje bij. In de 77e minuut wist Sliedrecht de druk om te zetten in een doelpunt. Een voorzet vanaf rechts werd door de linksbuiten van Sliedrecht goed ingekopt. Keeper Rik Pomp zat er nog aan maar kon de 2-1 niet voorkomen.

Tot opluchting van Pelikaan werd vier minuten later een doelpunt van Sliedrecht wegens buitenspel afgekeurd. Een minuut later zag het er echter weer somber uit voor Pelikaan. Verdediger Alex de Jong kreeg vrij ongelukkig de bal op zijn hand waarna de scheidrechter een penalty toekende aan Sliedrecht. Wederom was het geluk aan Pelikaan zijde. De penalty werd door Sliedrecht ruim over de goal heen geschoten.

Het bleef daarna nog lang spannend mede door een aantal blessures liet de scheidsrechter lang doorspelen. Na ongeveer 5 minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter af en waren de drie punten een feit.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.