VV Pelikaan pakt de volle winst in Alblasserdam

01 oktober 2012
VV Pelikaan pakt de volle winst in Alblasserdam

ZWIJNDRECHT -  Pelikaan 1 heeft de volle winst gepakt in Alblasserdam. In een doelpuntrijke wedstrijd werd met 4-6 gewonnen van de koploper. Zeven van de totaal tien doelpunten vielen in de 2e helft. Doelpuntenmakers  voor Pelikaan waren Anouar Said 2x, Lerry Overgaauw 2x, Randy Kroos en Jelle Baan.

Om 14.30 uur werd er afgetrapt op Sportpark Souburgh voor de wedstrijd tussen Alblasserdam en Pelikaan. Alblasserdam zette Pelikaan vanaf het begin onder druk en zorgde ervoor dat het spel zich voornamelijk afspeelde op de helft van Pelikaan.  Ondanks dat was de eerste grote kans voor Pelikaan.  Anouar Said wist deze kans helaas niet te verzilveren. Keeper Baan van Alblasserdam wist de laag ingeschoten bal te keren. Drie minuten later had Alblasserdam de score moeten openen echter kopte spits Van Krimpen de bal zachtjes naast. Kort daarop wist keeper Sander van Strien nog redding te brengen op een schot van Alblasserdam.

In de 30e minuut was het wel raak voor Alblasserdam. Een door Alblasserdam genomen vrije trap belande via de muur voor de voeten van Susani die de bal simpel binnen kon schieten;  1-0
Blijkbaar had Pelikaan deze tegengoal nodig. Pelikaan nam langzaam het initiatief over en wist vijf minuten later de score gelijk te trekken. Een dieptebal van Randy Kroos werd gemist door de verdediger van Alblasserdam waarna Lerry Overgaauw keeper Baan met een lob wist te verschalken; 1-1
Het leek erop dat deze stand ook de ruststand zou worden echter Alblasserdam wist ver in blessuretijd nog te scoren. Een vrije trap werd door John van Krimpen achter Sander van Strien gekopt;   2-1.

In de rust had trainer van Pelikaan Ron Tempelaar zijn mannen op het hart gedrukt dat er meer inzet en energie aan te pas moest komen. Pelikaan startte dan ook met meer energie en inzet echter was het na amper drie minuten in de 2e helft al weer raak voor Alblasserdam. Wederom was het John van Krimpen die scoorde; 3-1.

Vanaf deze goal toonde Pelikaan grootse veerkracht. In de 10e minuut veroverde rechtsback Erwin Pruijsen de bal op de middenlijn en stoomde op richting de 16 meter van Alblasserdam. Via een één tweetje met Jelle Baan legde Pruijsen de bal af op Lerry Overgaauw die de bal simpel binnen kon tikken; 3-2.

Vanaf dit moment kreeg Pelikaan nog meer de overhand. Op het middenveld werden bijna alle duels door Alex de Jong, Lerry Overgaauw en Erwin van Dis gewonnen. In de 18e minuut stoomde Carsten van Leeuwen op en speelde de bal hard in op de 16 meter. Via Erwin van Dis kwam de bal bij Anouar Said die zich handig vrijspeelde en de 3-3 binnen schoot.

Dezelfde Anouar Said schoot  drie minuten later met een schitterend schot Pelikaan naar een voorsprong van 3-4. Lang kon Pelikaan niet genieten van de voorsprong. Een minuut later werd een voorzet van Carlo Diaz door Koen Lighaam achter Sander van Strien geschoten; 4-4
Pelikaan gooide er nog een schepje bovenop en in de 31e minuut kwam Pelikaan wederom op voorsprong. Een  door Carsten van Leeuwen genomen vrije trap werd door spits Jelle Baan goed ingekopt; 4-5

Vijf minuten later stelde Randy Kroos de overwinning veilig. Vanaf de achterlijn wist Kroos een diepte bal van Kevin de Geus binnen te tikken; 4-6
Een wedstrijd met een hoge amusementswaarde en terechte winnaar.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.