NL Doet – Van hapjes maken tot schilderwerk

12 maart 2013 door Hennie van der Zouw
NL Doet – Van hapjes maken tot schilderwerk

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - Op 15 en 16 maart kan er bij 61 organisaties geklust worden. Op de website van NL Doet hebben zich al 598 vrijwilligers aangemeld om bij zeer diverse organisaties een dagje mee te helpen. Er zijn nog 172 ‘vacatures’ bij projecten die dringend ondersteuning nodig hebben, dus …. u kunt nog meedoen.

Broodnodige vrijwilligers
NL Doet is de laatste jaren uitgegroeid tot de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Vorig jaar kwamen 300 duizend Nederlanders in actie! Ook in Dordrecht en Zwijndrecht werd druk geklust. Landelijk organisator het Oranje Fonds laat met NL Doet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Ook laat NL Doet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Het is de bedoeling dat op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart burgers een dagje mee gaan helpen in een organisatie waar ze altijd al eens binnen wilden stappen. En nu kan dat. En ….. het werkt, want ieder jaar houden de deelnemende organisaties weer een aantal vaste vrijwilligers over aan dit evenement.

Op www.nldoet.nl hebben organisaties hun klussen ingevuld, werkzaamheden of activiteiten waar ze naast hun reguliere activiteiten geen tijd en menskracht voor hebben. Daarom grijpen ze deze dagen met beide handen aan.

Doet u ook mee?
Wilde u altijd bij de scouting, maar is het er nooit van gekomen? Dit is uw kans. In Zwijndrecht kan Scouting Panoord nog 7 vrijwilligers gebruiken om de buitenzijde van het clubhuis te verven. In het Dordtse Jeugddorp komt scouting LdH Thomas Estill Schoch de Ravallet nog 6 vrijwilligers te kort om de schuur te renoveren.

Sportliefhebbers kunnen terecht bij het Dordtse Deetos Snel, waar men een terras en speelplek voor de jeugd wil bestraten en inrichten. Voetbalclub sc GSC wil de bestuurs- annex vergaderkamer nieuw in de verf zetten en bij HSV in Zwijndrecht heeft de trainingshal een dringende opknapbeurt nodig.

Dit jaar bestaat St. De Buitenwacht 30 jaar. Zij willen dit jubileum groots vieren en daarom de buitenkant en de binnenkant van het gebouw aanpakken door betere verlichting, warme kleuren en uitnodigende posters en teksten ophangen. Zij komen nog 15 vrijwilligers te kort.

Meer informatie
Op www.nldoet.nl staan alle 61 klussen nader omschreven, ook de activiteiten in de zorg, de natuur, speeltuin etc. Voor mondelinge informatie kunt u terecht bij het SSKW, Tonny Klarenaar, 078-6137029.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.