Develsteinleerlingen verbeteren record Elementair Boekhouden

19 april 2013
Develsteinleerlingen verbeteren record Elementair Boekhouden

ZWIJNDRECHT - Vorig jaar behaalden de leerlingen van het DevelsteinCollege een record met een examenuitslag van 100% en een gemiddeld eindcijfer van een 8,3 voor het Examen Elementair Boekhouden van de Associatie Praktijkexamens.

Dit jaar heeft de nieuwe lichting leerlingen dat record verbeterd met wederom een slagingspercentage van 100%, maar nu met een gemiddelde van een 8,9. Landelijk was het slagingspercentage 71%. De uitslag is deze week bekend gemaakt.

Maar liefst zes leerlingen zijn geslaagd met een 10,0 op hun diploma, het laagste cijfer dat werd behaald is een 7,0. ,,Dit is werkelijk een ontzettend knappe prestatie van de leerlingen, want de module is met vijf extra studielasturen per week behoorlijk pittig”, zegt docente Management & Organisatie (M&O) en Economie, Mariëtte Boom, enthousiast.

Boom introduceerde twee jaar geleden voor leerlingen van havo 5 en vwo 5 en 6 met economie en/of M&O in hun vakkenpakket de module Elementair Boekhouden (EB). Sindsdien scoort de school bijzonder goed op het landelijk examen. Afgelopen schooljaar werd het DevelsteinCollege al beloond voor de inspanningen op economisch gebied met het certificaat VECON Business School.

Motivatie
In totaal hebben 22 leerlingen de module EB gevolgd. ,,De module biedt een waardevolle aanvulling op de economische vakken. Leerlingen die kiezen voor een bedrijfseconomische vervolgstudie hebben veel profijt van de extra stof die zij tijdens de lessen EB krijgen aangeboden,” licht Mariëtte toe. De module vult het hiaat dat is ontstaan met de invoering van de Tweede Fase, waarbij de vakken Handelswetenschappen op de havo en  Economische Wetenschappen II & Recht op het vwo werden ‘uitgekleed’.

Leerlingen krijgen dankzij de module EB meer inzicht in de samenhang van bedrijfseconomische processen en geldstromen. ,,Daar profiteren zij direct van,” licht Mariëtte Boom toe. ,,Zo is duidelijk een verbetering in de cijfers M&O zichtbaar bij leerlingen die EB volgen. De module is vooral bedoeld als voorbereiding op de vervolgstudie, wat ook de reden is dat leerlingen hiervoor kiezen.” Ook volgend schooljaar wordt Elementair Boekhouden als extra vak aangeboden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.