Successen in Leek voor O&O Turners

27 mei 2013 door Hennie van der Zouw
Successen in Leek voor O&O Turners

ZWIJNDRECHT - Voorbije weekend heeft  de jongens/herenselectie van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O in Leek (Groningen) aan een drietal toernooien met succes deelgenomen.

Zaterdags was het voor de turners van de 2de en 3de divisie de laatste kans om zich te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap individueel toestelturnen. Acht turners wisten het felbegeerde startbewijs te bemachtigen. De beste uitgangspositie heeft Bas Vuik. Bij de instappers kwam hij slechts 0,25 pnt. tekort voor het ereschavot. Hij eindigde met 110,25 pnt. op de vierde plaats en wist daarbij ook door te dringen tot de toestelfinales van de onderdelen vloer, voltige, sprong en brug.

Verder drongen tot de nationale meerkampeindstrijd door Koen van den Ende (junior-II – 3de div.), Ischa Statie en Rens Hoofs (beiden - junior-I – 3de div. ), Koen Kappetijn, Damian Scheper en Sybe van Bijnen (alle drie  - pupil – 3de div.).

Deze turners plaatsten zich ook voor één of meerdere toestelfinales. Ischa Statie bindt de strijd aan op brug, Rens Hoofs op ringen en rek, Koen Kappetijn op ringen, Damian Scheper op rek, Sybe van Bijnen op brug. Damian Manneken plaatste zich niet voor de meerkampfinale maar wel voor het onderdeel rek.

Zondagsmorgens werd het toekomsttoernooi verwerkt. Bij de pupillen van de 3de divisie wist Paul de Jongh met 85,30 pnt. het brons voor zich op te eisen. Peter Breedveldkwam met 93,80 pnt. bij de instappers tot een gelijke prestatie.

De zondagmiddag was voorbestemd voor de EYOF- kwalificatiewedstrijd van de Oranje-juniorturners.  EYOF staat voor European Youth Olympic Festival. Dit internationale evenement gaat plaatsvinden van 14 t/m 19 juli en wordt georganiseerd in Nederland (Utrecht).

De Zwijndrechtse turnclub heeft hierbij nog een tweetal ijzers in het vuur. Deze week wordt bekend gemaakt wie  voor deelname in de race blijft en wie zich heeft geplaatst voor het volgende kwalificatiemoment. Hiervoor is de interlandwedstrijd van 2 juni in en tegen Zweden aangewezen.

De beste vooruitzichten heeft Frank Rijken. Frank heeft zijn krachten gemeten op de onderdelen voltige, ringen, brug en rek en kwam op alle vier de toestellen als beste uit de strijd. Een hele knappe prestatie nadat hij vanwege een gecompliceerde botbreuk een aantal maanden niet of nauwelijks heeft kunnen trainen. Dit is ook de reden waarom hij op vloer en sprong nog niet tot actie is gekomen. Danny Hamann, die weliswaar in de meerkamp als derde uit de strijd kwam, is vanwege meerdere criteria nog niet zeker van afvaardiging.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.