Wethouder bezoekt zorgspreekuur in 'Het Badhuis'

25 september 2013 door Hennie van der Zouw
Wethouder bezoekt zorgspreekuur in 'Het Badhuis'

ZWIJNDRECHT - Op donderdag 19 september bezocht wethouder Elbert Vissers het zorgspreekuur in Het Badhuis aan de Prins Hendrikstraat in Zwijndrecht. Bij het zorgspreekuur kunnen bewoners terecht met vragen over gezondheid, welzijn of opvoeding.

De wethouder was getuige van een constante aanloop van inwoners die langskwamen. “Ik woon hier aan de Bruïnelaan en het is hartstikke makkelijk dat ik zo dichtbij mijn huis kan binnenlopen en mijn cholesterol kan laten meten. Dat was aan de hoge kant en door een ander eetpatroon en meer beweging is het al verbeterd!”, aldus een blije buurtbewoonster.

Van den Dool Zorg & Begeleiding, organisatie voor thuiszorg en ambulante begeleiding, stelt het zorgspreekuur gratis beschikbaar voor inwoners uit de wijk. “Wij doen dit vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid. Als kleinschalige en lokale organisatie, kunnen wij snel inspringen op initiatieven in de wijk en dat hebben we bij Het Badhuis gedaan”, aldus de directeur Marko van den Dool.

Wethouder Vissers vult aan: “professionele organisaties ondersteunen vrijwilligersinitiatieven, waar veel eigen kracht zit en samen werken ze aan het behoud van activiteiten en dienstverlening in de wijk. Het Badhuis is echt een prachtig Vivera voorbeeld”, aldus de wethouder. Heeft u vragen of zorgen op het gebied van gezondheid, welzijn of opvoeding, of heeft u gewoon behoefte aan een praatje, dan bent u iedere donderdag van 11.00 tot 12.00 uur van harte welkom op het zorgspreekuur. Tijdens het zorgspreekuur biedt de medewerker een luisterend oor. U kunt terecht voor informatie, advies en voorlichting.

Daarnaast is het mogelijk om uw bloeddruk, bloedsuiker of uw cholesterol te laten meten. Voor het spreekuur hoeft u geen afspraak te maken. Wanneer u even moet wachten kunt u aanschuiven aan de koffietafel. Het Badhuis biedt diverse activiteiten voor de wijk, voor jong en oud. Zo
is ook de ouderenadviseur van de SWOZ één keer per maand aanwezig en worden er activiteiten voor kinderen georganiseerd, waaronder de tweewekelijkse huiswerkbegeleiding. Voor meer informatie zie www.hetbadhuiszwijndrecht.nl.

Foto: Lettie de Haan (links), werkzaam bij Van den Dool Zorg & Begeleiding, geeft haar zorgspreekuur in Het Badhuis. Wethouder Vissers en Marko van den Dool schuiven aan bij een gesprek met een inwoonster.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.