Pelikaan verliest 2 punten in het uitduel met Zuidland

14 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Pelikaan verliest 2 punten in het uitduel met Zuidland

ZWIJNDRECHT - Wat mag je verwachten als je als Pelikaan op een keurige vijfde plaats staat met acht punten en je tegenstander van vandaag, Zuidland, laatste met slechts één punt. Statistisch gezien denk je, dat is een makkie ondanks het feit dat je uit speelt. Maar als je kijkt naar de uitslagen van onze tegenstander dan zie je dat zij één keer met twee doelpunten verschil hebben verloren en de rest van de wedstrijden maar met één doelpunt. Dus beslist geen wedstrijd die je zomaar wint met een paar doelpunten verschil.

In de eerste helft gingen de eerste twintig minuten gelijk op met nagenoeg geen enkele kans voor beide partijen. Daarna kreeg Zuidland twee kansen om op voorsprong te komen, eerst een doelpoging die Rik Pomp prima uit zijn doel ranselde en even later een schot net over. Daarna kwam Pelikaan aan bod, eerst Kevin de Geus die de bal wilde intikken terwijl hij beter had kunnen koppen en even later schoot diezelfde Kevin hard naast. Een paar minuten voor rust krulde Alex de Jong de bal over het doel van Zuidland. Ruststand 0-0.

De tweede helft was bijna helemaal voor Pelikaan. Vijf minuten na rust was het Marvin Hooplot die alleen voor de keeper de bal aan de verkeerde kant van de paal mikte. In de volgende vijf minuten kreeg Zuidland nog twee kansen, die allebei  in vrije positie voor Rik Pomp werden gemist. Daarna was het Pelikaan wat de klok sloeg: eerst een terecht afgekeurde goal van Lerry Overgaauw vanwege buitenspel, hij krulde ook  de bal in de verre hoek maar deze werd goed tegengehouden door de keeper en kopte hij nog een keer op de lat. Maar zoals het meestal gaat, als jezelf niet scoort doet de tegenstander het wel. Uit een volslagen ongevaarlijke aanval van Zuidland in de 65e minuut werd de bal tegen de arm geschoten van Kevin de Geus en de scheidsrechter besloot dat het een penalty was.

Het blijft altijd een discussie, ging de bal tegen de arm die naast het lichaam hing of ging de arm naar de bal. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten door de aanvoerder van Zuidland en de stand was 1-0. De toch weer in behoorlijk aantallen meegereisde supporters waren er niet zeker van of er nog één of zelfs drie punten mee naar huis zouden nemen maar het was Randy Kroos die de Peli’s hoop gaf. Een paar minuten na de 1-0 werd een afgeslagen vrije trap van Carsten van Leeuwen in één keer door Randy Kroos achter de voortreffelijke doelman van Zuidland geschoten. Gelukkig een snelle gelijkmaker. Na dit doelpunt gingen beide partijen voor de volle winst waarbij Pelikaan na een voorzet van Randy Kroos de beste kans kreeg. Einduitslag 1-1.

De eerste helft was in evenwicht met aan beide kanten voldoende kansen om op voorsprong te komen. De tweede helft had Pelikaan de beste en meeste kansen. Op basis hiervan kan je concluderen dat wij twee punten hebben verloren. Ondanks het feit dat de werklust bij Pelikaan prima in orde was, was er een te groot verschil tussen de eerste en tweede helft. Wanneer het spelniveau in de tweede helft hetzelfde geweest zou zijn als in de eerste helft, had Pelikaan die twee punten niet hoeven te verliezen. Hieruit blijkt dat er in deze competitie geen enkele tegenstander zit die je kan onderschatten,elke wedstrijd moet men tot het uiterste te gaan om te winnen.

De volgende competitiewedstrijd is tegen een oude bekende, Drechtstreek. Om in het linker rijtje te blijven dient deze wedstrijd te worden gewonnen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.