Burgerinitiatief van leerlingen basisschool 'Develhoek'

14 maart 2014 door Hennie van der Zouw
Burgerinitiatief van leerlingen basisschool 'Develhoek'

ZWIJNDRECHT - Van Bert Exoo, fractievoorzitter van de PvdA in Zwijndrecht kregen we het volgende leuke bericht: "De leerlingenraad van basisschool de "Develhoek" gaat op 8 april aanstaande om 20.00 uur een burgerinitiatief overhandigen aan burgemeester Schrijer en de raad van Zwijndrecht."

"De leerlingenraad vindt dat ze te weinig sportlessen krijgen, omdat er bij de basisscholen in Heer Oudelands Ambacht geen gymzaal is. De leerlingenraad heeft mij (Bert Exoo) uitgenodigd voor een gesprek op school. De leerlingen hebben ook een gesprek gehad met wethouder Vissers en zijn op bezoek geweest in de raadszaal bij wethouder Slotema en mij."

"ABZ en de PvdA hebben in het presidium gevraagd om de leeftijdsgrens (14 jaar) voor het indienen van het burgerinitiatief van de leerlingenraad te laten vervallen. Alle Zwijndrechtse partijen gingen hiermee akkoord. De leerlingen zijn nu druk bezig om het burgerinitiatief verder te onderbouwen."

"Deze leerlingenraad van basisschool Develhoek heeft er voor gezorgd dat een gymzaal in Heer Oudelands Ambacht weer op de politieke agenda staat. Een goed initiatief van betrokken burgers", aldus Bert Exoo, fractievoorzitter van de PvdA.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.