Het vlaggenschip van korfbalvereniging Albatros begint goed aan tweede helft veldcompetitie

24 maart 2014
Het vlaggenschip van korfbalvereniging Albatros begint goed aan tweede helft veldcompetitie

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag zijn de eerste wedstrijden van de voorjaarscompetitie gespeeld bij de Zwijndrechtse korfbalvereniging. Het vlaggenschip begon goed en pakte gelijk twee punten.

Het eerste team van Albatros speelde pas om 18:00 uur op een koud en winderig veld bij Nieuwerkerk. Het veld van Nieuwerkerk was uitgestorven door het NK dat tegelijkertijd plaatsvond. Beide ploegen gingen zeer gelijk op, er werd gerust met een kleine voorsprong voor Nieuwerkerk, 9-8. Maar Albatros kwam terug en met nog 5 minuten te spelen wist Albatros steeds een voorsprong van 2 punten te houden. 2 minuten voor tijd scoorde Stefan nog een afstandsschot waardoor Albatros verder uitliep. Nieuwerkerk kreeg nog een strafworp mee, maar deze werd gemist. Albatros wint met 13-16! 

Koploper Albatros 2 speelde op eigen veld een wedstrijd tegen KCC. Albatros pakte snel een voorsprong en ging rusten met een 11-6 voorsprong. Na rust werd de voorsprong verder uitgebouwd en de reserves wonnen met 23-14.

Albatros 3 begon erg sterk tegen het hoger geplaatste Maassluis 2. Na een goede eerste helft gingen de ploegen rusten met een 7-4 voorsprong voor Albatros. In de tweede helft kwam een van de vakken van Albatros niet tot scoren waardoor Maassluis terugkwam naar 9-9. Maassluis trekt uiteindelijk aan het langste eind, 9-11. 

Ook senioren 6 en C4 begonnen goed aan de competitie. Senioren 6 won zeer gemakkelijk van AKCK 4, 17-8. Bij C4 ging het heel de wedstrijd gelijk op tegen PKC C7, maar Albatros wist uiteindelijk iets uit te lopen pakte daardoor de eerste punten, 8-6. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.