Pelikaan in de top 200 van de “beste” voetbalclubs van Nederland

31 maart 2014 door Hennie van der Zouw
Pelikaan in de top 200 van de “beste” voetbalclubs van Nederland

ZWIJNDRECHT - In het –maart 2014 - jubileumnummer van het vakblad “De Voetbaltrainer” is een lijst samengesteld van de “beste” amateurclubs in Nederland, gemeten naar het competitieniveau van het eerste team en de jeugdselectieteams.

Pelikaan prijkt, als enige Zwijndrechtse voetbalvereniging, in deze “top 200”, als resultaat van jarenlang structureel werken aan de jeugdopleiding.

Ruim 15 jaar geleden werd een jeugdbeleidsplan ontworpen en de jeugdafdeling werd geherstructureerd en gereorganiseerd. Jeugdselectievoetbal deed zijn intrede, trainersopleidingen werden geïntensiveerd, een technisch jeugdcoördinator en gediplomeerde jeugdtrainers werden aangesteld.

Een prima jeugdcommissie in samenwerking met de technisch jeugdcoördinator bewaakten de gang van zaken. Goede jeugdspelers werden doorgeschoven naar een oudere leeftijdsgroep en ontwikkelden zich daardoor steeds beter. De alsmaar stijgende lijn in de jeugdafdeling werd een aantal jaren geleden doorgetrokken naar de seniorenafdeling, waarbij ook een “Technische Commissie” en een “Technisch Beleidsplan”, met geformuleerde doelstellingen, het levenslicht zagen.

De voetbaltechnische organisatie vormde weliswaar de basis van de successen in de afgelopen jaren, maar dit was niet mogelijk geweest zonder een goede bestuurlijke organisatie en zonder de hulp van al die geweldige vrijwilligers, in de ruimste zin van het woord.

De weg naar succes moet worden gewezen en bewaakt, maar het uiteindelijke  succes is het succes van allen. ZVV Pelikaan, de mooiste en naar nu blijkt ook de beste club van Zwijndrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.