F-teams Albatros onverslaanbaar

31 maart 2014
F-teams Albatros onverslaanbaar

ZWIJNDRECHT - De vier F-teams van de korfbalvereniging Albatros bleken afgelopen zaterdag onverslaanbaar. Het kersverse F4, gevormd uit de voormalige welpen, won haar allereerste wedstrijd met maar liefst 5-1 van KCR F3! Ook F1 en F3 wonnen met respectievelijk 6-4 en 3-0 van PKC F2 en Kinderdijk F2 en F2 vernederde haar tegenstander PKC F3 zelfsmet 1-12!

Op een zonovergoten Albatrosveld was het afgelopen zaterdag een gezellige drukte. Op veld 1 kwamen achtereenvolgens de selectieteams in het veld. C1 had moeite met scoren en kon het Haagse Futura niet bijbenen: 8-10, maar B1 won even later met minimaal verschil van Tjoba B1:  13-12. A2 speelde geen goede tweede helft, maar klopte KCR A3 toch met 12-8. 
 
A1 verzuimde aansluiting te vinden bij de middenmoot in de Overgangsklasse C. Het team maakte een 5-10 achterstand bijna helemaal goed, maar verloor uiteindelijk toch nipt van Oranje Wit A1: 11-12. 
 
Albatros 2 blijft op kampioenskoers na de 16-10 winst op De Meervogels 3. Albatros speelde niet bijzonder goed en zag de Zoetermeerse ploeg via 5-2 terugkomen tot 7-6. Gelukkig was een aantal Albatrosheren bijtijds op schot en toen het gat groter werd was de tegenstand gebroken.
 
Onder het toeziend oog van relaxende korfbalsupporters startte om vier uur de wedstrijd tussen de eerste seniorenteams van Albatros en het Zeeuwse Tjoba dat in de zaal nog veel te sterk voor de Zwijndrechtse ploeg was.
 
Het eerste woord was voor de Zeeuwen, maar Albatros kon via de vier mannen van het team een 2-4 achterstand ombuigen naar een 7-4 voorsprong. Tjoba bleef in deze fase vooral overeind door scorende dames. Bij rust gaven beide teams elkaar nog niet veel toe en stond een zaaltussenstand op het scorebord: 12-13.  
 
De thuisploeg die in de tweede helft traditiegetrouw richting de Albatroskantine speelt, kwam goed uit de kleedkamer en scoorde via Inez, Leon en Chloë drie keer op rij. Albatros was in het begin van de tweede helft duidelijke de bovenliggende ploeg en Tjoba bleef aanklampen dankzij een met scherp schietende invaller. Bij 20-18 leek Albatros de winst te kunnen gaan grijpen, maar door twee losse flodders hees Tjoba zich weer langszij. Met nog een paar minuten op de klok verdiende Albatros een strafworp, maar kreeg deze onterecht niet en zag die direct aan de andere kant wel verzilverd worden.  Een time-out bracht vervolgens Robin Verwoert in het veld die van héél ver de verdiende 21-21 binnen schoot.  Albatros doet met deze start van het veldseizoen goede zaken in de Overgangsklasse D.
 
Een mooie overwinning was er afgelopen zaterdag voor het nieuwe team E4 dat met 0-4 won bij Vriendenschaar en voor C4 dat al haar tweede overwinning pakte. A6 klopte DeetosSnel A4 met 4-7 en dàt zonder coach!
 
Puntendelingen waren er voor senioren 3 (bij Vitesse 3), E1 (3-3 bij Nieuwerkerk E1) en E3 (2-2 tegen ACKC E2), maar zure nederlagen met één punt verschil voor senioren 4, senioren 5, senioren 8 en A3. 
 
A.s. zaterdag is er slechts een beknopt programma vanwege de Korfballeaguefinale in Ahoy.
 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.