Handbalteams sv Conventus grijpen net naast de overwinning

14 april 2014
Handbalteams sv Conventus grijpen net naast de overwinning

ZWIJNDRECHT - De eerste handbalteam van sv Conventus hadden beiden zondag goede kansen om de overwinning binnen te halen, maar kwamen beiden net tekort. Het eerste herenteam verloor met een minimaal verschil van één punt van Oliveo, terwijl de dames drie punten tekort kwamen op  Hercules.

Ondanks dat Hercules vijf plaatsen boven de Conventusdames stond in het kampioenschap, begon het Zwijndrechtse team de in Den Haag gespeelde wedstrijd goed door direct het voortouw te nemen. De krappe bezetting deerde het team weinig, het ging zelfs met een 8 – 9 voorsprong de rust in. De beginfase van de tweede helft zou het team echter fataal worden, waarin de tegenstander drie aanvallen achter elkaar wist te scoren, waar Conventus geen enkele keer de keepster wist te passeren. Na tien minuten pakte Conventus de draad weer op, maar kon de opgelopen achterstand niet meer goedmaken en verloor met 19 – 16.

Het eerste herenteam trof op eigen veld een tegenstander die één plaats lager stond in het kampioenschap: Oliveo. Conventus begon de wedstrijd zwak en kwam direct op een 0 – 2 achterstand te staan, waarna het team beter in zijn spel kwam en direct het gat wist te dichten. Lange tijd bleef het gelijk op gaan, tot Oliveo net voor rust nog twee doelpunten scoorde, met een 11 – 13 stand als resultaat. In de tweede helft bleken de ploegen opnieuw aan elkaar gewaagd en bleef de strijd gelijk op gaan. In de slotminuten had Oliveo twee punten voorsprong, waarna Conventus nog één tegendoelpunt wist te maken om de achterstand terug te brengen tot één punt. Het zou echter nipt onvoldoende zijn voor een gelijkspel, waardoor er met 23 – 24 werd verloren.

Ook het tweede herenteam van Conventus bleef zondag puntloos,  het verloor met 18 – 33 van de nummer twee in het kampioenschap, Ventura.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.