Pelikaan overklast Alblasserdam met een ruime overwinning

14 april 2014 door Hennie van der Zouw
Pelikaan overklast Alblasserdam met een ruime overwinning

ZWIJNDRECHT / ALBLASSERDAM - In de beginfase van deze wedstrijd zag het er niet naar uit dat Pelikaan ruimschoots over Alblasserdam zou zegevieren. Door enkele mutaties startte Pelikaan in een iets andere formatie en daardoor nam Alblasserdam het initiatief in handen. Reeds na tien minuten ontstond de eerste mogelijkheid voor Alblasserdam, echter  deze kans  werd  onbenut gelaten. 

Na vijftien minuten werd Randy Kroos gelanceerd, uit zijn voorzet werd het schot van Marvin Hooplot geblokt. Even later, een uiterste poging van Mahmut Errol om de bal weg te rammen, deze diagonale trap kwam bij Randy Kroos terecht die Marvin Hooplot op maat bediende. die met een strak doelgericht schot de roos trof ,1 - 0.  De 2 - 0 liet niet lang op zich wachten. Een aangeschoten handsbal werd door Alex de Jong op het hoofd van de 1.68 meter lange Anouar Said gelegd , die beheerst scoorde. Thomas den Boer ondernam een solo en een één tweetje met Lerry Overgaauw bracht hem voor de keeper , die iets eerder bij de bal was en zodoende de 3 - 0 verhinderde.

Met nog twintig minuten in de 1e helft te gaan gebeurde er niet of nauwelijks nog wat. De aanvallende intenties van Alblasserdam met meer manlijk voetbal in de 2e helft werden nagenoeg bijtijds in de kiem gesmoord door de verdediging van Pelikaan, die geen kansen weggaf.  Pelikaan wist zich ook hiervan weer te herstellen en nam geleidelijk het heft weer in handen. Alex de Jong  wist wederom uit een vrije trap  het hoofd van Anouar Said wist te vinden, die  de 3 - 0 op het scorebord bracht.

De wedstrijd kreeg een positieve wending, het voetbal werd beter, de combinaties verliepen vlotter. De kwaliteit van de doelpunten was van een goed gehalte, maar de 4 - 0 van Randy Kroos, vanuit een schitterende trap van Lerry Overgaauw, spande de kroon. Een berekende boogbal over de doelman belandde met percisie in het doel. De moed van Alblasserdam werd niet beloond. Met vier spitsen wilden  zij de nederlaag een ander aanzien geven, maar Pelikaan werkte hier niet aan mee en scoorde middels Marvin Hooplot ook nog de 5 - 0. Met nog drie wedstrijden te gaan bezet Pelikaan de vijfde plaats en voor de derde periode bezet zij de derde plaats. 
 
Marvin Hooplot.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.