HSV Softbalsters denderen door. Honkballers verliezen aansluiting

21 mei 2014

Alhoewel nog niemand het woord in zijn mond durft te nemen, stevenen de softbalsters van HSV Zwijndrecht regelrecht af op het kampioenschap in de 1e klasse. Coach Michael Zwitzer: “Als je 12 van de 12 wedstrijden wint, dan kun je er eigenlijk niet meer omheen, maar het seizoen is nog heel erg lang. De afgelopen week kwamen de dames en de heren 3 keer in actie: Michael Zwitzer: “ Wat ik opvallend vond in de dubbel tegen Neptunus van het afgelopen weekend, is dat we in de eerste wedstrijd aanvallend zeer sterk speelden, terwijl we in verdedigende zin toch een aantal forse steken lieten vallen. Die aanval heeft ons de 14-5 overwinning bezorgd. In de tweede wedstrijd was het aanvallend een stuk minder, daarentegen speelden we verdedigend best goed waardoor we een zwaar bevochten 3-2 overwinning boekten’.

Het absolute hoogtepunt van de beide wedstrijden was de zgn ‘outside-the-park-homerun’ van Claudia Kranendonk. Daarbij werd de bal niet alleen over de hekken geslagen, maar verdween compleet van de accommodatie van HSV Zwijndrecht.

  

Claudia Kranendonk ramt de bal richting het spoor, over de hekken en uit het HSV accommodatie en wordt door haar team ontvangen.

Aan Zwijndrechtse kant gooide Jong Oranje international Kelsey Huijzers in de eerste wedstrijd 3 van de 4,5 innings en sloeg in de tweede wedstrijd een 3 honkslag.  Nancy van der Ham volgde haar op in de 4e inning en maakte het werk op de heuvel af. Van der Ham startte in de tweede wedstrijd als pitcher en gooide de volle 7 innings uit en boekte hiermee haar 6e zege als startende werpster.

In de doordeweekse (inhaal) wedstrijd tegen de Orioles werd de 12e overwinning geboekt. Ook deze winst was ruim, 4-11 in 6 innings. Deze wedstrijd verregende op 11 mei.  Op de Bergschenhoekse heuvel stond Denise Theunings. Zij gooide de hele wedstrijd en won daarmee haar 4e wedstrijd. Zwitzer:’ We zaten, qua aantal, aan de goede kant van het aantal honkslagen. Wij 11 en zij 6. Beide teams maakten 2 veldfouten. Onze start was goed. Nadat Angela Verkerk en Sanne Korpel vier wijd kregen sloeg Minke Blok een hele mooie tweehonkslag en kon vervolgens door een actie van Claudia Kranendonk (van 3 naar 6, in vaktaal), de 0-3 scoren’.

Net als in de tweede wedstrijd tegen Neptunus werd het toch nog spannend. In de derde slagbeurt, met een 0-8 voorsprong toverden de Bergschenhoekse dames 3 hits uit de hoge hoed, opgeteld met een veldfout stond het in de 4e inning ineens 4-8. Coach Rob van der Linden maakte zich echter niet druk:’ We hadden de wedstrijd onder controle en hadden alles goed staan. Dan is zo’n opleving, want zo zie ik het, goed om ons scherp te houden’.

De wedstrijd werd overigens ontsierd door een vervelende botsing tussen Michelle van Bodegom en de eerste honkvrouw van Orioles, Thari Diefenbach. Van Bodegom kon verder maar Diefenbach moest wedstrijd staken. Sterker nog, ze opende de volgende inning met een driehonkslag waarna drie opeenvolgende honkslagen van Minke Blok, die erg goed op dreef was, Claudia Kranendonk en invalster Dayenne Sluyter er voor zorgde dat de Zwijndrechtse dames uitliepen naar 4-11 en met de zgn. Mercy-rule de wedstrijd werd beëindigd.

Zo goed als dat het bij de dames gaat, zo moeilijk gaat het bij de heren. Het afgelopen weekend was de koploper, DSS uit Haarlem, twee keer te sterk. Eerst werd er met 0-9 verloren op Bakestein, waarna in Haarlem het een stuk beter ging maar met 1-4 werd verloren. Hoofdcoach Marc Verkerk zag met name in de tweede wedstrijd voldoende aanknopingspunten voor de rest van het seizoen:’ We hebben nu 6 dubbels gespeeld tegen de top 3. Dat we die allemaal hebben verloren is vervelend maar niet onoverkomelijk. We gaan vanaf nu tegenstanders bestrijden die we kunnen hebben. We hebben een goed team dat zeker van plan is om in de promotiepoule te gaan eindigen’.

In de doordeweekse inhaalwedstrijd tegen de op de één na laatste plaats bivakkerende Eurostars werd in eigen huis met 4-11 verloren. Marc Verkerk verbeet zich in de dug-out en moest toezien dat er twee keer, 3 spelers op de honken achterbleven en er soms fouten werden gemaakt in het veld die normaal gesproken routinewerk zouden moeten zijn en dus niet voor zouden moeten komen.

De immer positieve, maar helaas aan zijn hand zwaargeblesseerde basisspeler Kevin van Nederpelt, die trouw de wedstrijden van zijn team bezoekt en daarbij als aanjager zijn enthousiasme probeert over te brengen op zijn teamgenoten baalt dat hij zijn steentje niet bij kan dragen: ‘ Ik probeer ze er doorheen te duwen. Het is na zoveel nederlagen best lastig om de positieve spirit erin te houden, maar ik blijf ondanks alles geloven in mijn team. De spreekwoordelijke, maar in dit geval ook letterlijke, bal moet één keer de goede kant opvallen. Dan krijgen we weer vertrouwen. Ik zie dat ze er voor gaan, maar het is het kleine stukje vertrouwen dat ontbreekt. Van Nederpelt hoopt aan het eind van het seizoen, eigenlijk tegen beter weten in,  nog een paar games mee te pakken.  ‘Ik ben bang dat ik deze competitie niet meer in actie kom maar ook hierin blijf ik geloven’.

Aanstaand weekend spelen de dames uit bij Sparks in Haarlem en ontvangen de heren op zondag om 14.00 uur op Bakestein de Storks uit Den Haag.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.