Wiskundetalent Sidney Batenburg van Develstein beste van Nederland

12 juni 2014 door Hennie van der Zouw
Wiskundetalent Sidney Batenburg van Develstein beste van Nederland

ZWIJNDRECHT - Elk jaar in maart doet het DevelsteinCollege mee aan de W4Kangoeroe, de Wereldwijde Wiskunde Wedstrijd die jaarlijks in ruim vijftig landen wordt gehouden. Uit de 110.000 leerlingen van 1.800 scholen in Nederland is Sidney Batenburg van vmbo-t 4 kampioen geworden. Hij scoorde het beste in zijn categorie en werd hiervoor beloond met een medaille en diverse prijzen, waaronder een e-reader.

De WereldWijde Wiskunde Wedstrijd heeft als doel leerlingen te laten ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn. Iedereen kan mee doen. Vorig jaar behoorden drie van de deelnemende leerlingen van het DevelsteinCollege tot de beste 100 van Nederland, maar dit jaar is er voor het eerst een leerling kampioen geworden. Ook een leerling uit de brugklas van het gymnasium scoorde hoog en behoort tot de 100 beste deelnemers uit klas 1 en 2 van het VO die mee mogen doen met de Junior Wiskunde Olympiade. Enkele weken geleden werd al bekend dat een leerling uit vwo 3 door is naar de finale van de Wiskunde Olympiade in september.

Sidney Batenburg heeft vanaf de brugklas samen met een klasgenootje elk jaar meegedaan aan de Kangoeroewedstrijd, waar zijn talent al snel opviel. Ook tijdens de les kreeg hij vaak uitdagende opdrachten als aanvulling op de reguliere lesstof. Na het behalen van zijn diploma wil Sidney de ICT-opleiding aan het Da Vinci College volgen. Ook tijdens het examen scoorde hij hoog voor wiskunde. 

Het DevelsteinCollege heeft vorig schooljaar een eigen rekenmethode ontwikkeld in aanloop naar het verplichte rekenexamen. De sectie wiskunde ziet dat de aanpak zijn vruchten afwerpt en is trots op de resultaten van de talentvolle leerlingen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.