Accoord grote winnaar Meesterwerk Schoolkorfbaltoernooi 2014

23 juni 2014
Accoord grote winnaar Meesterwerk Schoolkorfbaltoernooi 2014

ZWIJNDRECHT - Uitstekend weer en een goede korfbalsfeer maakten het 52ste Meesterwerk Schoolkorfbaltoernooi afgelopen zaterdag tot een feest voor meer dan 650 basisschoolleerlingen uit Zwijndrecht en Heerjansdam. Het Accoord ging er in verschillende leeftijdscategorieën met een groot aantal prijzen vandoor, waaronder twee stippenbokalen en de wisselbeker voor groep 7/8. Bij groep 5/6 werd de wisselbeker in de wacht gesleept door de Kim.

Met 72 teams van 13 basisscholen die in totaal 156 wedstrijden speelden was dit jaar weer een toename in het aantal deelnemers te zien ten opzichte van vorig jaar.

Na de poulewedstrijden werden tijdens de eerste prijsuitreiking de stippenbokalen en eerste en tweede prijzen in de vijftien poules uitgereikt door wethoudster Jolanda de Witte en Timom Lommers en Marthijn Zoutewelle van hoofdsponsor Meesterwerk. Voor het scoren van de meeste strafworpen ontvingen de Julianaschool 5, Accoord 5 en Accoord 1 een stippenbokaal.

Ook voor meest sportieve team/school was een prijs beschikbaar. Uit handen van oud-schoolkorfbalcommissielid Theo van der Linden ontving Yvette Hams namens de Koningin Julianaschool uit Heerjansdam de ‘Theo van der Linden-Fair playprijs’ voor vertoond sportief gedrag gedurende de hele dag.

Nummers één en twee uit de poules in de leefstijdscategorieen 5/6 en 7/8 speelden  vervolgens verder voor de felbegeerde wisselbekers. Na de spannende kwart- en halve finales waren de finalisten bekend en bleek het Accoord zelfs met twee teams om dezelfde wisselbeker te moeten gaan strijden. Het Accoord 1 moest in reservehesjes aantreden tegen hun klasgenoten van Accoord 2. Het tweede team kon echter niet op tegen de leerlingen van Accoord 1, die uiteindelijk met 0-2 zou winnen en de wisselbeker mee naar huis kon nemen.

In de finale voor groep 5-6 was de winnaar al snel bekend. Met een overduidelijke overwinning van 6-0 werd de Bron 3 verslagen door het team van de Kim 2. Ook zij kunnen het komende jaar de wisselbeker in de prijzenkast bewonderen. De wisselbekers werden uitgereikt door burgemeester Dominic Schrijer en Timom Lommers en Marthijn Zoutewelle van Meesterwerk.

Maar dit jaar stond niet alleen het korfballen centraal tijdens het toernooi. Ook was er extra aandacht voor de actie JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht), waaraan de gemeente Zwijndrecht actief deelneemt. In het kader van deze actie werd aan alle kinderen een gratis appel en flesje water uitgedeeld door leden uit de Gemeenteraad. Dezelfde Gemeenteraadsleden speelden hierna een vriendschappelijke korfbalwedstrijd tegen afgevaardigden van de deelnemende basisscholen.

De organisatie kijkt terug op een soepel verlopen 52ste editie van het toernooi. Hoewel de EHBO regelmatig moest uitrukken voor schaafwondjes en enkele kleinere verwondingen, bleven grotere problemen uit. Wederom hebben de vrijwilligers van korfbalverenigingen sv Conventus en CKV Albatros en hoofdsponsor Meesterwerk de basisschoolleerlingen weer een mooie ervaring met de korfbalsport bezorgd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.