Opening achtste Vivera-infopunt in Albert Schweitzer Ziekenhuis

16 juli 2014 door Hennie van der Zouw
Opening achtste Vivera-infopunt in Albert Schweitzer Ziekenhuis

ZWIJNDRECHT - Gemakkelijk informeren over zorg en ondersteuning. Vanaf donderdag 17 juli kunnen inwoners met vragen over wonen, zorg en welzijn ook terecht bij het Vivera-infopunt in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Zwijndrecht. Wethouder Jolanda de Witte opent daar het achtste Vivera-infopunt. De infopunten zijn opgericht om inwoners gemakkelijk te informeren en waar nodig te adviseren over zorg en ondersteuning in hun wijk en daarbuiten.
 
Het ziekenhuis is een perfecte locatie voor een Vivera-infopunt. Er komen veel mensen die behoefte hebben aan informatie over ondersteuning ten aanzien van wonen, zorg en welzijn. Bij het Vivera-infopunt geven getrainde vrijwilligers van maandag tot en met vrijdag passende informatie en verwijzen zij, indien nodig, direct door naar de juiste persoon of organisatie. Daarnaast liggen er flyers en brochures van organisaties die zorg en ondersteuning in Zwijndrecht aanbieden.
 
Samenwerken
Vivera is een uniek samenwerkingsverband tussen zorg- en welzijnsinstellingen, woningcorporaties en de gemeente Zwijndrecht. Ruim 25 organisatie zijn inmiddels Vivera-partner geworden. Door samen te werken realiseren zij extra kwaliteit in de wijk op het gebied van wonen, woonomgeving, voorzieningen en zorg- en welzijnsdiensten. Zo kan iedereen, mobiel of met een beperking, volwaardig meedoen in de samenleving.

Locaties
De Vivera-infopunten zijn verspreid over Zwijndrecht, zo dicht mogelijk bij de bewoners. U vindt een infopunt bij Aafje (locatie Sportlaan), Albert Schweitzer Ziekenhuis Zwijndrecht, Capital Sports Zwijndrecht, De IJsvogel (Swinhove Groep), De Nederburgh (SWOZ), Stichting Welzijn Ouderen Zwijndrecht (SWOZ), Swinhove en Wijksteunpunt Walburg (Trivire). Meer informatie over de infopunten en openingstijden staat op www.zwijndrecht.nl/vivera.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.