Burgemeester Dominic Schrijer komt graag langs om een WK wedstrijd mee te kijken

04 juni 2014
Burgemeester Dominic Schrijer komt graag langs om een WK wedstrijd mee te kijken

ZWIJNDRECHT - Burgemeester Dominic Schrijer: “Ik kom graag langs, want WK voetbal kijken is altijd het leukste met elkaar.”

Hoewel ‘onze jongens’ pas op vrijdag 13 juni a.s. hun eerste wedstrijd spelen, kleurt Zwijndrecht langzaamaan oranje. Versierde straten en uitgedoste cafés bepalen meer en meer het straatbeeld. Maar welke maatregelen kun je nou nemen om ervoor te zorgen dat het feest bij jou thuis of in het café veilig verloopt? En kan je wel zomaar met een groep buren, vrienden of bekenden een oranjefeestje organiseren? Wij vroegen het aan Dominic Schrijer, de burgemeester van Zwijndrecht.

Gaat u eigenlijk zelf kijken?
“Ja, natuurlijk! Het WK voetbal is het grootste voetbalfeest ter wereld. Met een groep te kijken vind ik altijd het leukste, dus ik schuif graag ergens aan! Wie het gezellig vindt dat ik langskom kan mij uitnodigen.” (Interesse? Geef dan kort aan waarom en voor welke wedstrijd u de burgemeester wilt uitnodigen via mdamen@zwijndrecht.nl)

En hoe zit het met do’s and dont’s rondom de oranjefestiviteiten?
“Wij vragen aan de horecaondernemers en enthousiaste buurtbewoners die tijdens het WK voetbal een eigen feestje willen organiseren, dit te melden bij de gemeente via gemeente@zwijndrecht.nl Wij vinden leuke initiatieven prima, maar zijn er gelet de openbare orde wel graag van op de hoogte. Wie een feestje meldt (hier zijn geen kosten aan verbonden) krijgt een lijstje met aandachtspunten die moeten zorgen voor een veilig en gezellig feest, met zo weinig mogelijk overlast voor derden.”

Is er alleen meldplicht of zijn er ook vergunningen nodig?
“Het kan zijn dat naar aanleiding van de melding blijkt dat voor een bepaald feest toch een vergunning nodig is. Bijvoorbeeld als u een groot buurtfeest wilt houden, waar meer dan 75 man voor worden uitgenodigd of als er wegen voor moeten worden afgesloten.” Voor meer vergunningplichtige voorbeelden belt u met 14 078. Vraag naar Miranda Vreeswijk of Dikky Muit.

En nog een tip?
“Jazeker! En ik citeer hiermee de boodschap van de brandweer (zie ook www.brandweerzhz.nl): zorg voor uw eigen brandveiligheid. Niet alle kledingstukken hebben de juiste brandvertragende kwaliteit. In een overvolle horecagelegenheid kan dit levensgevaarlijk zijn. Wanneer u in een
horecagelegenheid voetbal gaat kijken, wees dan alert en weet waar de nooduitgang zich bevindt. Zorg er thuis voor dat versieringen niet te dicht bij spotjes of apparaten hangen waarvan de oppervlakte temperatuur kan oplopen. Wanneer u in uw eigen straat vlaggetjes gaat ophangen, zorg dan dat de versieringen hoger dan 4,2 meter hangen en houd een breedte van tenminste 3,5 meter vrij. Op deze manier kan de brandweer en ambulance uw straat bereiken!”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.