Heel Heer Oudelands Ambacht (HOA) gaat op de schop: Inwoners kunnen meedenken en meedoen

03 december 2014 door Hennie van der Zouw
Heel Heer Oudelands Ambacht (HOA) gaat op de schop: Inwoners kunnen meedenken en meedoen

ZWIJNDRECHT -  Heel Heer Oudelands Ambacht (HOA) gaat op de schop. Niet in één keer, maar gefaseerd. Omdat Zwijndrecht vindt dat een prettige leefomgeving vooral samen met de mensen uit de wijk gecreëerd moet worden, vindt op 8 december de eerste van een reeks bijeenkomsten plaats voor de bewoners uit buurt 1.
 
HOA is opgedeeld in 8 buurten en we beginnen in het vierde kwartaal van 2014 met buurt 1. Op 8 december bespreken we in ieder geval de volgende 3 thema’s:
 
1. Zaken die moeten gebeuren in HOA:
a. Vervanging van de riolering en bestrating (rijweg, parkeerplaatsen en trottoirs)
b. Het ophogen van de openbare ruimte
 
2. Zaken die kunnen in HOA:
a. Omdat we de riolering en bestrating vervangen moeten er bomen gekapt worden. In plaats van deze terug te planten, kunnen we kijken of sommige straten met ander groen ingericht kunnen worden.
b. De speelplekken worden in deze werkzaamheden meegenomen. We gaan enerzijds kijken of speeltoestellen vervangen moeten worden, anderzijds kunnen we ook bekijken of we van een speelplek een natuurlijke speelplek kunnen maken. Zodat kinderen meer uitgedaagd worden hun fantasie te gebruiken tijdens het spelen.
c. Wanneer er gekozen wordt voor minder bomen, kunnen er extra parkeerplaatsen aangelegd worden.

3. Zaken die u zelf kunt doen om HOA mooier en beter te maken:
a. Het aanleggen en onderhouden van een geveltuin. Hierdoor oogt een straat een stuk groener.
b. Verticaal tuinieren: door groene schuttingen te kiezen wordt ook het beeld rondom woningen groener. Dit verandert de sfeer in de wijk.
 
Omdat we te maken hebben met financiële, (on-)mogelijkheden en wettelijke beperkingen gaan we eerst (samen met de bewoners van HOA) onderzoeken wat de belangrijkste c.q. urgente zaken zijn. Mocht er meer ruimte zijn, in tijd en geld, dan kunnen ook overige wensen worden uitgevoerd. Op : www.zwijndrecht.nl is meer informatie te vinden. Klik rechts op ‘Goed op Weg’ en het project ‘Heer Oudelands Ambacht - Grote aanpak openbare ruimte’. Daar vindt u een lijst met de meest gestelde vragen en antwoorden.  Via de Facebook pagina: HOA op de schop kunnen mensen de laatste updates volgen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.