Korfballers sv Conventus pakken belangrijke overwinning

15 december 2014 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus pakken belangrijke overwinning

ZWIJNDRECHT -  De korfballers van sv Conventus hebben zondag een belangrijke overwinning op Aurora geboekt. Het Zwijndrechtse team versloeg het Haarlemse Aurora, dat slechts één plaats onder Conventus in het kampioenschap stond.
 
De wedstrijd tegen Aurora moest afgelopen weekend gewonnen worden. Indien Conventus met lege handen terug naar huis zou gaan, zou Aurora Conventus tot op één punt naderen in het kampioenschap. Het in geel/zwart spelende team begon de wedstrijd veelbelovend door een 0 – 2 voorsprong te nemen, maar kwam vervolgens in een fase terecht waarin veel onnodige fouten werden gemaakt. Dit gaf Aurora de kans om terug te komen tot 5 – 3. Conventus wist zich vervolgens echter te herpakken en kwam sterk terug tot een 8 – 10 voorsprong in de rust.
 
Ondanks dat Conventus de tweede helft vaak zwak start, wist het team dit keer wel sterk uit de rust te komen en slaagde er zelfs in de voorsprong tot vier punten uit te bouwen. Aurora reageerde hierop het team te versterken met enkele trefzekerdere dames, maar hier wist Conventus perfect mee om te gaan. Door het uitblijven van onnodige fouten kon het Zwijndrechtse team de wedstrijd vervolgens uitspelen zonder dat de overwinning in gevaar zou komen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.