Gewonnen tweede helft onvoldoende voor korfballers sv Conventus

26 januari 2015 door Hennie van der Zouw
Gewonnen tweede helft onvoldoende voor korfballers sv Conventus

ZWIJNDRECHT - Ondanks dat de korfballers van sv Conventus tegenstander Ten Donck in de tweede helft met één punt hebben verslagen, was het onvoldoende om de wedstrijd te winnen. Een mindere fase in de eerste helft had de achterstand te ver op doen lopen.

Met vier teams (waaronder Conventus) die in het kampioenschap op tien punten stonden, was de wedstrijd tegen Ten Donck erg belangrijk in de strijd om de tweede plaats. De tegenstander uit Ridderkerk bezette deze plaats en had maar één punt meer dan Conventus, dat wel werd geplaagd door blessures.

Het Zwijndrechtse team begon de wedstrijd met een tegendoelpunt, maar kwam vervolgens mede door een goede verdediging terug en leidde vervolgens de eerste tien minuten. Het goede spel werd gevolgd door een fase waarin Ten Donck erg gelukkig was bij de afronding, waar Conventus de korf maar niet wist te raken. Dit zorgde er voor dat de tegenstander al snel een grote voorsprong op wist te bouwen, met een 12 – 6 stand in de rust als resultaat.

Tijdens de rust greep Conventus coach Peter Jonker hard in door het in geel/zwart spelende team duidelijk te maken zorgvuldiger met de kansen om te gaan. Het gevolg was dat het team veel sterker aan de tweede helft begon. Door een sterke verdediging kon Ten Donck nog maar enkele malen weten te scoren, waardoor het gat tussen beide teams langzaam kleiner werd. Er bleek echter onvoldoende tijd om het gat te dichten. Na een doelpunt in de slotminuten van Ten Donck eindigde de strijd voor Conventus in een 16 – 11 nederlaag.

Doelpunten Conventus:
Priscilla Zijlmans 4x, Rowie Kiel 2x, Niels de Kok 2x, Walter Slingerland 2x, Denise Coenraads 1x,
 
Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.