Pelikaan verliest ruim van Sliedrecht

03 maart 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De prima thuisoverwinning op Klundert heeft Pelikaan in Sliedrecht geen vervolg kunnen geven. Uiteindelijk werd de wedstrijd tegen (sub)topper Sliedrecht enigszins geflatteerd met 5-0 verloren. In de eerste helft startte beide teams met de nodige voorzichtigheid.  Pelikaan speelde vanuit een uitstekende organisatie en het enige gevaar ontstond met name uit dode spelmomenten.  Daar tegen over had Pelikaan de 1-0 moeten scoren maar zoals vaker was de eindpass net niet goed. Kortom beide teams waren op weg naar een 0-0 ruststand.

Toch slaat het noodlot wederom toe en in minuut 41 wordt een vrije trap in de rebound met het nodige geluk omgezet naar een doelpunt.  Weer een doelpunt tegen op een zeer ongelukkig moment. Met alle geode bedoelingen start Pelikaan de 2de helft. Maar een ongelukkig eigen doelpunt in de kluts zorgt voor de cruciale 2-0. Ook dit scenario hebben we eerder gezien in de wedstrijd tegen Alexandria. Een nieuwe mentale opdonder, in het vervolg van de wedstrijd geeft Sliedrecht de controle niet weg. Halverwege de 2de helft krijgt Pelikaan een opgelegde kans om de aansluitingstreffer te maken. Deze wordt gekeerd door de keeper en daarmee verdween alle hoop op een beter resultaat.

In het laatste deel van de wedstrijd scoorde Sliedrecht nog 3 keer, waarvan 2 keer uit een dood spelmoment. Conclusie is dat Pelikaan verliest van een (sub)topper. Dat kan maar de 5-0 is teveel van het goede. Het gemis aan scherpte zorgt ervoor dat deze te grote uitslag op het bord komt. In de fase waar Pelikaan zit, mag juist die scherpte nooit ontbreken en moet het de wil en de scherpte op alle momenten uitstralen. Als het mee zit en als het tegenzit. Komende zaterdag wacht wederom een zware klus, de koploper komt op bezoek. Pelikaan zal moeten leren van de afgelopen wedstrijd en zal Heinenoord  met strijd en passie moeten bespelen. Alleen op die manier kunnen we dit doorbereken met elkaar.