Veldcompetitie beetje in mineur van start voor Albatros

30 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Veldcompetitie beetje in mineur van start voor Albatros

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag zijn de eerste wedstrijden van de voorjaarscompetitie gespeeld bij de Zwijndrechtse korfbalvereniging. Op deze regenachtige zaterdag wist het vlaggenschip helaas geen punten te pakken.

Het vlaggenschap trof in KCR een lastige tegenstander en startte zonder de licht geblesseerde Leon Teunissen en Inez van Herpen. In de eerste helft lag het initiatief bij de Ridderkerkse ploeg maar Albatros kon een paar keen aanklampen. Bij rust was het verschil wel gemaakt (6-10) en in de tweede helft bleken beide teams productiearm. Albatros voegde slechts twee treffers toe en KCR vier, waardoor de wedstrijd als een nachtkaart uitging bij 8-14.

Het 2e en het veel hoger geplaatste KCR startten scorend moeizaam op het inmiddels droge veld. Bij rust leidde de Ridderkerkse ploeg met 4-5. De thuisploeg kwam echter heel goed uit de kleedkamer en hees zich naast en voorbij KCR. Met nog een kwartier spelen prijkte een geruststellende 9-5 stand op het scorebord, maar KCR had nog een eindsprint in petto. Met 12-12 behaalde Albatros een verdiend punt in de strijd tegen een moeilijk afwendbare degradatie.

Albatros 3 kon koploer KCC 5 een helft bijbenen, maar moest toen behoorlijk zwichten: 12-24. Het 2e knokte zich voor bij het lastige KCR 5 en won met 12-10. Ook het 5e speelde tegen KCR. In een wedstrijd met zeer weinig doelpunten wist het 5e wel de punten mee naar Zwijndrecht te nemen, 3-6. Het 6e won gemakkelijk van Good Luck 4, 13-5.

De jeugd wist wel veel doelpunten te scoren. E2 versloeg PKC met 13-7 en E4 scoorde 14 keer tegen Vriendenschaar. Ook bij de F-teams werd er veel gescoord. F4 won met maar liefst 1-15 en F6 won met 10-0 van PKC.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.