Korfballers sv Conventus pakken belangrijke zege op Dubbel Zes

28 april 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT -  De korfballers van sv Conventus hebben zondag voor eigen publiek een belangrijke overwinning gepakt op Dubbel Zes. Het team was voorbereid op een zware wedstrijd, maar kende vanaf de openingsminuut geen enkel probleem met de sterke tegenstander en won met een ruim verschil.

Na een week geleden afscheid te hebben genomen van de strijd om de tweede positie moest er zondag wel worden gewonnen van Dubbel Zes om kans te houden op de derde plaats in het kampioenschap. Dubbel Zes bezet nu namelijk de derde plaats en zou bij een nederlaag van Conventus te ver uitlopen. Conventus was door ziekte en blessures enigszins gehavend, wat de wedstrijd niet makkelijker zou maken.

Het team van coach Peter Jonker kwam echter scherp uit de startblokken en liep direct uit tot 3 – 0. Dit beeld zou zich gedurende de eerste helft voortzetten, met een onverwacht ruime 11 – 6 voorsprong in de rust als gevolg. Maar de zege was hiermee zeker nog niet binnen, wat in de rust goed duidelijk werd gemaakt door coach Jonker. De tweede helft begon met een kleine inzinking in het Zwijndrechtse spel, maar uiteindelijk kon Conventus zichzelf weer herpakken en kon de voorsprong verder uitbouwen. Aan het eind van de wedstrijd stond er dan ook een ruime 21 – 14 overwinning op het scorebord,

Met deze overwinning staat Conventus nu nog maar twee punten verwijderd van de tweede plaats in het kampioenschap. Die twee punten hoopt het team op 12 mei te pakken in een uitwedstrijd bij KC Dordrecht, dat twee zeges minder heeft dan Conventus.