O&O grossiert in NK-Eremetaal

22 juni 2015 door Hennie van der Zouw
O&O grossiert in NK-Eremetaal

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O heeft bij de voor alle turndisciplines in het Rotterdamse Ahoy gehouden Nederlandse kampioenschappen uitzonderlijk gepresteerd. Zij wist beslag te leggen op maar liefst achttien nationale titels, twaalf zilveren en tien bronzen medailles.
Het leeuwendeel hiervan kwam op naam van de jongens/herenselectie met de als absolute topprestatie van Axel Quist. Hij wist bij de senioren van de eredivisie de hoogste eer voor zich op te eisen.

Axel voerde voor de nationale titel op het scherpst van de snede strijd met zijn clubgenoot Karl Kosztka. Nadat Axel tot en met het tweede onderdeel de lijst aanvoerde nam Karl de leiding over. De laatste ronde zou uiteindelijk de beslissing brengen. Karl moest vanwege krampverschijnselen de rek tussentijds verlaten wat hem uiteindelijk de landstitel kostte. Axel voerde op vloer een zeer solide oefening uit. Met een minimaal verschil van slechts 0,05 punten ten op zichte van Karl liet hij zich met een totaalscore van 80.350 huldigen tot Nederlands kampioen. Karl werd verdienstelijk tweede.

Ook in de toestelfinales spraken beide turners een geducht woordje mee. Karl nam revanche met de titels van vloer, ringen en rek en werd daarbij tweede op sprong. Axel werd kampioen op vloer en tot tweemaal toe tweede op brug en rek. In deze categorie had ook Danny Hamann zich geplaatst voor de toestelfinales vloer en sprong. Op vloer werd hij tweede en op sprong derde.

Niet alleen bij de senioren werd er knap gepresteerd. De prestatie van Jordi Hagenaar (pupil – talentendivisie) was zeker ze opmerkelijk. Hij eiste met 112,55 punten de meerkamptitel op, alsmede de titels op vloer, voltige, ringen en sprong. Op rek genoot hij het zilver. Bij de instappers van de talentendivisie werd Gijs Franken kampioen op de onderdeel vloer en voegde daar het zilver van ringen en brug aan toe.

Verder werd Dyon Purrperhart (Junior-I – 1ste divisisie) kampioen op ringen en brug, tweede in de meerkamp en op vloer en derde op voltige. Jens van der Helm (junior-II – eredivisie) werd op sprong eerste en op ringen tweede. Alex Klinkenberg (junior-II – eredivisie) pakte de titel op voltige en Wesley de Haas  (jeugd – eredivisie) op sprong. Hij legde daarnaast beslag op het brons van brug. Martin Mange (jeugd – eredivisie) turnde zich naar het zilver van voltige en Thijs Oosterling (junior-II – eredivisie) naar het brons van de meerkamp. Sjoerd van veldhuizen (junior-I – eredivisie) completeerde het geheel met het brons van voltige en sprong.

De afdeling ritmische gymnastiek was het succesvolst op met hun groepsoefeningen. De junioren-AB werden met 10,750 punten kampioen met hun compositie keuzemateriaal. O & O-2 pakte met haar hoepeloefening het brons. De meisjes junioren-D kwamen in actie met hun baloefening. Zij grepen de hoogste eer met 6,532 punten. Het tweede brons  van deze afdeling kwam op naam van het duo      Ji-lan van Andel en Faja van Berkel. Bij de duo-optredens van de Pre-junioren-B werden de meisjes met hun touwoefening met 8,150 knap derde.

Bij de damesselectie individueel toestelturnen moest Naomi Visser (junior- eredivisie) als gevolg van een mislukking op de balk een podiumplaats aan zich voorbij laten gaan. Zij moest uiteindelijk met 48,984 punten genoegen nemen met een  vijfde plaats. In toestelfinales herpakte zij zich en liet zich op vloer de bronzen medaille ophangen. Tot een gelijk resultaat kwam Femke Konings (senior – 1ste divisie) op het onderdeel balk op de hielen gevolg door haar clubgenote Faye Boorsma die vierde werd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.