Scouting Panoord kijkt terug op een geslaagde reünie

29 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Scouting Panoord kijkt terug op een geslaagde reünie

ZWIJNDRECHT - Naar aanleiding van haar 20-jarig bestaan in april organiseerde Scouting Panoord afgelopen zaterdag een reünie. Ruim 100 huidige en oud-leden kwamen op het feest af. Voor veel mensen was het erg leuk om oude vrienden weer te zien en werden er samen mooie herinneringen opgehaald.

Op 23 april 2015 bestond Scouting Panoord 20 jaar. Op deze datum werd in 1995 het samengaan van de Scoutingverenigingen Hatweo en de Camerons een feit. En eigenlijk staat Scouting Panoord dan ook voor meer dan 50 jaar scouting in Zwijndrecht, omdat de verenigingen Hatweo in 1961 en de Camerons in 1965 werden opgericht. Veel oud leden die op de reünie afgekomen waren zaten dan ook bij één van deze twee verenigingen.

De reünie begon al in de middag. Gasten konden een rondleiding krijgen, meekijken bij de opkomsten  van de huidige jeugdleden of een bezoek brengen aan het Panoord museum waar onder andere veel foto’s en kampverslagen van vroeger te zien waren. Leuk was ook dat een aantal oud leden ook zelf spullen voor het museum hadden meegenomen. Om vijf uur zat iedereen rondom het kampvuur en werd er in de traditie van scouting liedjes gezongen en verschillende sketches opgevoerd. Uiteraard ontbrak de barbecue ook niet en werd de dag afgesloten met een hapje en een drankje. Tijdens de reünie was er ook veel beeldmateriaal van vroeger. De organisatie had o.a. ruim 5000 oude foto’s en dia’s gedigitaliseerd die op een groot scherm werden geprojecteerd.

Scouting biedt de jeugd iedere week weer spannende en uitdagende activiteiten aan. Om dit te kunnen doen zijn op Panoord alleen al meer dan 50 vrijwilligers actief. Daarnaast zijn subsidies, donaties van particulieren en bedrijven hard nodig om de activiteiten te kunnen voortzetten. Om die reden is tijdens de reünie het initiatief ‘Vrienden van Panoord’ aangekondigd. Mensen die scouting een warm hart toedragen en daar iets voor willen doneren kunnen lid worden van Vrienden van Panoord. De bijdrage worden ingezet om ieder jaar weer een nieuw initiatief te financieren, bv. de aanschaf van tenten of ander scouting materiaal. Voor de verschillende lidmaatschappen krijgt men uiteraard  ook wat terug. Mocht u hier interesse in hebben of meer willen weten neemt u dan contact met ons op via info@panoord.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.