Veel winst voor Albatrosteams

14 september 2015 door Hennie van der Zouw
Veel winst voor Albatrosteams

ZWIJNDRECHT - Het was een goede zaterdag voor de korfballers van de Zwijndrechtse vereniging Albatros. Heel veel winstpartijen, lekker weer en een goede sfeer op de velden van sportcomplex Develstein.

Het B1 van Nathalie en Robin deed goede zaken door koploper RWA op een 14-13 nederlaag te trakteren. Dezelfde spanning en dezelfde uitslag was er bij de wedstrijd Albatros 8 tegen KCC 9.

D1 vond in de derde wedstrijd haar Waterloo in de Hoofdklasse. Valto uit De Lier was in de slotfase de gelukkigste en won met 5-4. Ook bij de wedstrijd Albatros A5 – PKC A6 was er een minimaal verschil bij het eindsignaal: 7-6, maar wel in het voordeel van de rood witten.
Met name de senioren waren op zaterdag 12 september goed op dreef. Er was winst voor senioren 1, 3, 5, 6, 7 en 8 en ook de midweekteams hadden deze week al een optimale score.

Het vlaggenschip trof in het Oud-Beijerlandse Korbatjo een lange tegenstander, maar de thuisploeg bleek over meer scorend vermogen te beschikken en leidde bij rust al met 12-7. In de tweede helft was er geen vuiltje aan de lucht voor de Zwijndrechtse ploeg dat nog altijd alle ruimte kreeg om van afstand aan te leggen. Dit keer was er een hoofdrol weggelegd voor de 17-jarige A-junior Dylène Hoogendoorn die, nadat ze met A1 een pittige wedstrijd tegen IJsselvogels winnend had afgesloten, nog bijna een hele wedstrijd in het eerste speelde. Ze scoorde bovendien vier keer van afstand en droeg daardoor keurig bij aan de 23-12 overwinning.

Het 3e klopte ONDO 2 in Middelburg met 11-18, maar het 2e kreeg in de slotfase tegen KCC 5 het deksel op de neus:  15-16.
A1 had alle moeite met het lastige IJsselvogels, maar won met 12-10. A2 klopte Movado A1 netjes met 17-14 en ook was er winst voor B2 dat Vlaardingen B1 in de tweede helft gedecideerd opzij zette: 9-5. F1 tot en met F4 wonnen, maar bij de E-teams was er alleen winst voor E1 dat PKC E1 met 14-11 versloeg.
 
Foto: De Albatroswelpen trainen iedere zaterdag van 10 tot 11 uur (foto Martin Hulsman)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.