Week van de Veiligheid: 5 oktober - 10 oktober 2015

29 september 2015
Week van de Veiligheid: 5 oktober - 10 oktober 2015

ZWIJNDRECHT - Samen met de politie organiseert de gemeente Zwijndrecht van maandag 5 oktober tot en met zaterdag 10 oktober de Week van de Veiligheid Met verschillende activiteiten vragen gemeente en politie de aandacht van inwoners voor inbraakpreventie.

In de donkere herfst- en wintermaanden slaan criminelen vaker hun slag. Daarom is de politie onlangs gestart met het Donkere Dagen Offensief. Inwoners kunnen meehelpen om woning-inbraken in hun wijk te verminderen door zelf preventieve maatregelen te nemen en alert te zijn op verdachte situaties in hun buurt. Onder het motto 'Maak het inbrekers niet te makkelijk' vinden de hele week verschillende activiteiten plaats waarbij aandacht wordt besteed aan preventie van woninginbraak, fiets- en autodiefstal. Hiermee sluit Zwijndrecht aan bij de landelijke Week van de Veiligheid.

Programma

Maandag 5 oktober: Inbraakpreventietoer in de wijken Heer Oudelands Ambacht en Centrum

Onder begeleiding van de wijkagent en het wijkpreventieteam maken inwoners een rondje door deze wijken. Deelnemers krijgen informatie over waar inbrekers op letten als ze hun slag willen slaan. En tips wat ze zelf kunnen doen om de kans op inbraak en diefstal te verkleinen. Iedereen is van harte welkom om mee te lopen. Ook de wijkwethouders Mirck (Centrum) en Kreukniet (HOA) zijn aanwezig. De inbraakpreventietoer start om 19.15 uur en duurt tot uiterlijk 21.00 uur.

Verzamelen om 19.00 uur in wijkcentrum 't Klankbord, Klarinetsingel 3 voor de inbraakpreventietoer in Heer Oudelands Ambacht en voor Centrum in het gemeentehuis, Raadhuisplein 3.

Dinsdag 6 oktober: Politie op weekmarkt winkelcentrum Oudeland

Op dinsdag 6 oktober is de politie van 10.00 tot 15.00 uur aanwezig op de weekmarkt bij winkelcentrum Oudeland om informatie en advies te geven over inbraakpreventie en vragen te beantwoorden van het winkelend publiek.

Woensdag 7 oktober: Onthulling straatbordje 'Attentie wijkpreventie' in Nederhoven

In Zwijndrecht is al langere tijd Wijkpreventie actief. Zij zijn opvallend in de wijken aanwezig en letten vooral op situaties waar inbrekers misbruik van kunnen maken. In Nederhoven ging het eerste wijkpreventieteam van Zwijndrecht ruim een jaar geleden van start. Burgemeester Dominic Schrijer onthult samen met de politie en het wijkpreventieteam van Nederhoven het bordje 'Attentie wijkpreventie' op de Develbrug. Ook reikt hij de kleding uit aan de wijkpreventieteams van Walburg, Noord en Kort Ambacht.

Donderdag 8 oktober: Politie en Burgernet op weekmarkt winkelcentrum Walburg

Politie en Burgernet staan van 10.00 tot 15.00 uur op de weekmarkt om informatie en advies te geven over inbraakpreventie en Burgernet. Burgemeester Dominic Schrijer is tussen 13.00 en 14.30 uur aanwezig om de aandacht van het publiek te vragen voor fietsdiefstal. Hij deelt fietszadelhoesjes uit met de tekst: 'Voorkom diefstal van uw fiets. Gebruik een dubbel slot!'

Vrijdag 9 oktober: Informatiebijeenkomst Senioren en Veiligheid in De Lichtkring

Op vrijdag 9 oktober van 13.30 tot 16.00 uur is er een gratis informatiebijeenkomst over preventie van inbraak, woningovervallen en babbeltrucs. De bijeenkomst is bedoeld voor senioren die zelfstandig wonen en wordt gehouden in De Lichtkring in brasserie Zoutewelle, De Kring 11 in Zwijndrecht. Wethouder Jolanda de Witte opent de bijeenkomst. Aanmelden kan tot 1 oktober 2015 bij Stichting Welzijn Ouderen Zwijndrecht (SWOZ) via telefoonnummer 078 – 620 60 60 of e-mailadres info@swoz.com.

Zaterdag 10 oktober: Geef fietsdieven geen kans

De Fietsersbond Drechtsteden staat samen met de politie bij winkelcentrum Walburg om aandacht te vragen voor preventie van fietsdiefstal en goede fietsverlichting. Tevens helpt de Fietsersbond het winkelend publiek met het klaarmaken van de fiets voor de winter. De tent van de Fietsersbond staat van 10.00 tot 16.00 uur bij de ingang van het winkelcentrum aan de AH-zijde.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.