Korfballers sv Conventus pakken cruciale zege voor positie in de top drie

14 december 2015 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus pakken cruciale zege voor positie in de top drie

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zondag een cruciale overwinning gepakt om in de kop van het kampioenschap mee te blijven draaien. Het team versloeg Ready  ’60 met vijf punten verschil, waarmee het nu de derde plaats in het kampioenschap bezet.

De wedstrijd tegen Ready was van groot belang voor het team van tijdelijk vervangend coach Benno Snaphaan. Indien er van Ready ’60, welke één zege meer had dan Conventus, werd verloren, zou het Zwijndrechtse team afzakken naar de middenmoot van het kampioenschap.

Conventus begon echter sterk aan de wedstrijd en voerde de onderlinge afspraken goed uit, terwijl het er in slaagde om het eigen spel te blijven spelen. Al vroeg in de wedstrijd nam Conventus een ruime voorsprong, wat resulteerde in een 3 – 8 ruststand. Vanaf dit moment kon de wedstrijd veilig uit worden gespeeld en kon er – mede door vijf doelpunten van Rowie Kiel en zelf zeven punten van Jorrit de Bruijn – een overtuigende 10 – 15 overwinning worden genoteerd. Met deze zege stijgt Conventus naar de derde plaats in het kampioenschap, op slechts twee punten achterstand van Klimop en BMC.

Scores sv Conventus
Jorrit de Bruijn 7x, Rowie Kiel 1x, Thomas Streefkerk 2x, Samantha Boorsma 1x

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.