Pelikaan sluit eerste seizoenshelft slecht af

14 december 2015 door Hennie van der Zouw
Pelikaan  sluit eerste seizoenshelft slecht af

ZWIJNDRECHT - Het is Pelikaan niet gelukt om de laatste competitiewedstrijd in winst om te zetten, de lastige uitwedstrijd bij Kloetinge werd met 2-0 verloren….
Pelikaan begon heel gretig en fel aan de wedstrijd en probeerde Kloetinge op die manier te overrompelen, dat lukte in het begin vrij aardig maar het leverde niets op. Kloetinge kwam langzamerhand terug in de wedstrijd en tot de 20e minuut gebeurde er weinig voor beide doelen. Een schot van een Kloetinge-speler vanaf de zestien ging voorlangs, de scheidsrechter dacht dat keeper Rik Pomp nog aan de bal zat en gaf een corner. Uit deze corner kwam nog een corner en uit de aanval hierna van Pelikaan kwam er een grote kans.

Een combinatie vanuit het middenveld bracht Jermain Bebrout alleen voor de keeper maar hij schoot tegen de keeper op terwijl hij de hoek voor het uitzoeken had. Dit was dé kans om op voorsprong te komen en de wedstrijd te doen kantelen. 5 minuten later kantelde de wedstrijd alsnog maar nu de verkeerde kant op door een goal van Kloetinge. Een misverstand in de verdediging en de spits van Kloetinge kwam plots helemaal vrij in het strafschopgebied en hij rondde wel goed af: 1-0.

Maar ook nu rechtte Pelikaan de rug en bleef naar de gelijkmaker zoeken. In de 37e minuut was er een prima voorzet van Manucho Adelino waar Anouar Saïd, al dan niet geduwd, onderdoor ging maar daardoor kwam Jermain Bebrout weer alleen voor de keeper maar nu tikte hij naast. Geen 1-1. Maar 1 minuut voor rust werd de wedstrijd min of meer beslist. Waar afgesproken was om zo weinig mogelijk vanuit achteren op te bouwen werd er toch door het midden getracht een aanval op te zetten maar door de druk van de tegenstander en de poging om een tegenstander uit te spelen werd er balverlies geleden en binnen no time sneed Kloetinge door het hart van de verdediging en scoorde simpel de 2-0. Weer een doelpunt tegen vlak voor rust en een vrij uitzichtloze situatie voor de 2e helft.

Waar de 1e helft nog enigszins acceptabel was mede door de wilskracht van Pelikaan was de tweede helft nauwelijks het aankijken waard. Omdat er bijna niets gebeurde en er van alles fout ging, aan beide zijden overigens, valt er niets over te schrijven en laten wij het hier bij. Dit was één van de slechtste wedstrijden van Pelikaan van dit seizoen maar of dat nu kwam doordat de tegenstander zo goed speelde of Pelikaan zo slecht, dat mogen de kenners beoordelen.

De eerste helft van het seizoen is teleurstellend verlopen. Pelikaan staat één na laatste en dat is een rechtstreekse degradatieplaats. Twee lichtpuntjes zijn dat Prinsenland met 11 punten achterstand op de laatste plaats staat en de andere degradatiekandidaten, Bruse Boys en Heerjansdam, maar 1 punt voor staan. Gezien de huidige stand gaan deze 4 teams uitmaken wie er rechtstreeks gaan degraderen en wie er in de na-competitie komt. Gelukkig zijn er nog 13 wedstrijden te gaan maar dan zal er toch uit een ander vaatje getapt moeten worden en hopen dat het balletje nu eens de goede kant op rolt. Maar geluk moet je afdwingen zeggen de geleerden.

Pelikaan speelde vanmiddag met de volgende 14 spelers: Rik Pomp, Thomas den Boer, Ronan Langenberg (Mahmut Erol), Valeri Silva, Manucho Adelino, Anouar Saïd (Jordy van Buren), Lucas Adelino, Rowdy Nossent (Marvin Hooplot), Lerry Overgaauw, Randy Kroos en Jermain Bebrout.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.