Verkeersveiligheidsfeest bij kindcentrum De Brug

17 december 2015 door Hennie van der Zouw
Verkeersveiligheidsfeest bij kindcentrum De Brug

ZWIJNDRECHT - Wethouder Robert Kreukniet van de gemeente Zwijndrecht heeft officieel twee nieuwe verkeersbrigadierjassen, twee klaar-overborden en twee nieuwe verkeersborden overhandigd aan de kinderen van groep 7/8 van kindcentrum De Brug. Hij deed dit op de Laan van Nederhoven op de plek waar de kinderen dagelijks veilig kunnen oversteken dankzij de klaar-overs van De Brug.

Kindcentrum De Brug heeft al ruim 35 jaar klaar-overs. Dit zijn ouders en kinderen die er iedere dag weer voor zorgen dat de kinderen van De Brug tussen 8.15 en 8.30 uur veilig naar het kindcentrum komen en tussen 14.15 en 14.30 uur weer veilig naar huis gaan. De ouders regelen het verkeer op de weg en de kinderen van groep 7/8 zorgen voor een veilige doorgang op het fietspad.

Natasja von Grumbkow is acht jaar klaar-over en organiseert sinds 2013 de klaar-overdiensten van De Brug: “We hebben drie vaders en 19 moeders die klaar-over zijn. Jaarlijks geeft de wijkagent ons een cursus verkeersveiligheid. Een van zijn collega’s geeft de kinderen van groep 7/8 een speciale verkeersles. De Brug is redelijk uniek in Zwijndrecht; veel scholen hebben geen klaar-overs meer. De gemeente vindt onze dagelijkse bijdrage aan de verkeersveiligheid belangrijk en steunt ons dan ook met de nieuwe materialen. We zijn hier erg blij mee.”

Op de foto: Wethouder Robert Kreukniet heeft twee nieuwe verkeersbrigadierjassen, twee klaar-overborden en twee nieuwe verkeersborden overhandigd aan kindcentrum De Brug.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.